Bitcoin Nieuws

Handelaren niet overtuigt door stijging Bitcoin

Bitcoin mag de dalingen als gevolg van de ellende rondom Binance dan zo goed als uitgewist hebben, maar dat betekent niet dat alle professionals ineens bullish zijn. Ondanks een stijging van 7,5 procent ten opzichte van de dieptepunten van 28 maart, zijn de meeste handelaren op dit moment voorzichtig. De ogen zijn vooral gericht op de maandsluiting van vrijdag.

30.000 dollar is belangrijk

Voor nu lijkt de koers van 30.000 dollar nog steeds de belangrijkste horde om te kunnen spreken van het doorzetten van het bullish sentiment. Op 29 maart was de koers van 28.650 dollar voorlopig de hoogste score voor Bitcoin, wat ongeveer 200 dollar verwijderd was van de hoogste koers in negen maanden tijd.

Dat is op zich fantastisch, maar enkele populaire handelaren willen niet te vroeg juichen met Bitcoin. De populaire Muro is van mening dat het vooral de grote vissen waren die deze opwaartse koersbeweging van Bitcoin orkestreerde. Daarmee wil hij zeggen dat het geen daadwerkelijke, op fundamentele gronden gebaseerde stijging is.

“De grote jongens kochten de Bitcoin koers simpelweg op naar hun recente instapkoers. Ik ben zeker niet bullish en ga zelfs een beetje short”, aldus Muro. Het zou wel bullish zijn als Bitcoin er nu in slaagt om de 28.000 dollar tot een steunpunt in de grafiek om te toveren. Iets wat de laatste tijd nog niet met overtuiging gelukt is.

Belangrijke zone

Dat Bitcoin momenteel in een belangrijke zone zit blijkt wel uit de grafiek van Josh Rager. Zoals je kunt zien gaat de koers van 28.700 dollar terug tot in 2021. Lange tijd was dit niveau een belangrijk steunpunt voor Bitcoin en sinds kort is het eerder een punt van weerstand.

Ondertussen lijkt de Chinese centrale bank de markt van extra liquiditeit te voorzien. In de bovenstaande grafiek van tedtalksmacro is te zien dat dit meestal een prima hulpmiddel voor de Bitcoin koers blijkt.

Het is lastig om een stijging compleet toe te wijzen aan één gebeurtenis, maar dit zal vast een factor geweest zijn in de koersveranderingen van dit moment. Verder zijn op macro-gebied alle ogen gericht op vrijdag en de Verenigde Staten voor nieuwe inflatiedata.

Bitcoin nieuws

‘El Salvador haalt $1 miljard op voor Bitcoin mining project’
Diepere bodem voor Bitcoin door rechtszaak tussen SEC en Binance?
Bitcoin Crasht als Reactie op SEC-Rechtszaak tegen Binance en CEO
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen