brandt
Bitcoin

Handelslegende Peter Brandt is plotseling bullish over Bitcoin

Handelslegende Peter Brandt, die in 2017 legendarisch werd door de ineenstorting van Bitcoin te voorspellen, gelooft dat de digitale munt nu klaar is voor een stijging en het einde van zijn maandenlange correctie. In een nieuwe blogpost zegt Brandt dat hij longposities opende op Bitcoin, omdat hij een megafoon-formatie in de grafiek ziet.

Bullish patroon voor Bitcoin

Een megafoon kunnen we volgens Brandt zien als een bullish voortzettingspatroon. Daarvoor moeten we echter wel de diagonale weerstand in de grafiek doorbreken. Volgens Brandt ziet Bitcoin er bullish uit, nadat de digitale munt wist uit te breken van een omgekeerd hoofd-en-schouders patroon; binnen een grotere megafoon-formatie.

“De dominantie grafiek-constructie op de wekelijkse grafiek is een zichzelf verbredende driehoek ofwel een megafoon. Er zou een grote uitbraak kunnen plaatsvinden. De dagelijkse grafiek laat een potentieel omgekeerd hoofd-en-schouders patroon zien dat onderdeel is van een bredere ontwikkeling.

Ik kocht een positie van 2,7 Bitcoin met een risico van 40 basispunten en een stop loss onder de low van afgelopen vrijdag. Dit is een afwachtende positie voor een eventuele grotere uitbraak”, aldus Peter Brandt over de huidige situatie voor Bitcoin.

Een omgekeerd hoofd-en-schouders patroon zegt over het algemeen dat een asset bullish is, omdat handelaren niet langer wachten op een nieuw bezoek van de recente dieptepunten, voordat ze beginnen te accumuleren.

Cruciaal koersniveau voor Bitcoin

Op basis van zijn grafiek lijkt Peter Brandt te suggerren dat Bitcoin op het punt van uitbreken staat uit het grotere megafoon-patroon. Daarvoor moet wel de weerstand op 72.000 dollar gebroken worden.

Afgelopen week deelde de analist nog op Twitter dat de richting van de Bitcoin koers onzeker zou blijven, zolang de digitale munt binnen het megafoon-patroon blijft handelen. “Wekelijkse en dagelijkse grafieken blijven een megafoon vormen bij Bitcoin. Er is nog geen duidelijkheid over de trend”, aldus Peter Brandt.

Op het moment van schrijven is er op de hele korte termijn in ieder geval sprake van een voorzichtige daling van de Bitcoin koers. Die komt momenteel namelijk binnen op 62.720 dollar en staat daarmee op een daling van 1,57%.

Ethereum doet het nog slechter en staat op een daling van 2,11%. Daarmee klokt de Ethereum koers binnen op 2.678 dollar vandaag.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13