Bitcoinn bearmarket
Bitcoin

Handelsvolume Bitcoin dondert omlaag, wat is er aan de hand?

Het handelsvolume van Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 35 procent gedaald. Op hetzelfde moment is het aantal transacties op de Bitcoin blockchain ook met 17 procent teruggevallen. Het aantal actieve adressen is met 10 procent gezakt. Wat is er aan de hand met Bitcoin?

25 versus 36 miljard dollar

Waar Bitcoin de afgelopen maand nog voor gemiddeld 36 miljard dollar per dag werd verhandeld, is dat in maart teruggevallen naar 25 miljard dollar. “Samen met een terugval in de Bitcoin koers, zien we ook een opvallende daling van het volume door het hele ecosysteem”, aldus Guilhem Chaumont van het in Parijs gevestigde Flowdesk.

Chaumont voegt hier nog aan toe dat de daling van het volume werd ingezet vanaf het nieuws over Silvergate Bank. Door velen wordt (of werd) Silvergate gezien als de bank van de crypto-wereld, maar inmiddels is daar dus niet veel meer van over.

Sterker nog, vandaag werd bekend dat de bank ervoor kiest om zijn operatie vrijwillig te liquideren. Dit betekent dat Silvergate Bank waarschijnlijk niet lang meer bestaat en het verhaal voorbij is voor deze crypto-bank.

Volgens Chaumont zit de eerste schok van dit nieuws inmiddels in de koers verwerkt en proberen handelaren de situatie nu beter te begrijpen. “Het geeft zeker een soort ‘stilte voor de storm’ gevoel. […] Het vertrouwen van de eerste twee maanden van 2023 kan ook zeker nog terugkeren”, aldus Chaumont.

Stablecoins belangrijker?

Met het omvallen van Silvergate, ligt er voor stablecoins juist weer een kans. Normaal gesproken konden mensen namelijk dollars storten bij de exchanges die samenwerkten met Silvergate. Vanwege het wegvallen van de bank is dat niet meer mogelijk, waardoor stablecoins een oplossing zijn.

In plaats van dollars naar een beursplatform sturen, kunnen mensen simpelweg stablecoins kopen met hun dollars bij partijen als Tether en die vervolgens naar de beurzen sturen. Zo staan er geen daadwerkelijke Amerikaanse dollars meer bij de beursplatformen.

Stablecoins zijn populair, zo blijkt ook wel uit het handelsvolume dat Tether (USDT) voor februari en maart kan overleggen. In februari tikte het een volume van 47 miljard dollar per dag aan en in maart ging het om 32,3 miljard dollar per dag. Daarmee overklast het zelfs Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken