Coinbase, crypto exchange
Exchange

Handelsvolume Coinbase daalde in Q2 met 53 miljard (!) dollar

Het handelsvolume op de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase daalde in het tweede kwartaal van 2023 met 53 miljard dollar ten opzichte van het eerste kwartaal. In een nieuwe aandeelhoudersbrief deelt het beursplatform van CEO Brian Armstrong dat het voor 14 miljard dollar aan retail-handelsvolume en 78 miljard dollar een institutioneel volume verwerkte; waarmee ze op een totaal van 92 miljard dollar uitkomen.

handelsvolume coinbase

Bitcoin belangrijk voor Coinbase

Uit de cijfers blijft verder dat Bitcoin enorm belangrijk is voor Coinbase op dit moment. Zo was Bitcoin bijvoorbeeld verantwoordelijk voor 40 procent van het handelsvolume op het beursplatform van Coinbase. Ethereum is een goede nummer twee met 23 procent.

trading volume Bitcoin

De stijging van Bitcoin in het tweede kwartaal van 2023 heeft mogelijk te maken met de ETF-aanvraag van BlackRock. Dat zorgt voor een prachtig bullish-narratief voor Bitcoin, terwijl de rest van de markt daar niet van zal profiteren.

Ondanks dat zijn altcoins nog steeds een belangrijke inkomstenbron voor Coinbase. Bitcoin mag dan wel verantwoordelijk zijn voor 40 procent van het inkomen; de rest van de markt levert dan nog steeds 60 procent op voor de beursgenoteerde crypto exchange.

Coinbase beter dan Bitcoin?

Coinbase mag voor zijn inkomsten dan grotendeels van Bitcoin afhankelijk zijn, maar qua koers presteert het nog beter dan de digitale munt. Waar Bitcoin voor 2023 een stijging van +/- 75 procent mag opschrijven, staat het aandeel van Coinbase voor dit jaar al op een stijging van 162 procent.

coinbase aandeel

Als we echter een volledige jaar terug in de tijd gaan staat het aandeel op een schamele plus van 0,41 procent. Ook ten opzichte van de all-time high heeft Coinbase nog veel te winnen.

Gek is dat niet, want het beursplatform ging in 2021 de beurs op. Dat was natuurlijk het jaar van de bullrun, waarin de gekte rondom crypto een hoogtepunt bereikte.

Dat zorgde bij Coinbase ook voor een gigantische koers, die het uiteindelijk niet vast kon houden. Op dit moment staat het nog bijna 75 procent van zijn all-time high vandaan. Zou Coinbase die in de volgende bullrun weer aan kunnen tikken?

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Exchange nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Changpeng Zhao definitief verbannen van Binance na schikking met Amerikaanse Justitie
Binance-topman vast in Nigeria: “Waarom doen jullie mij dit aan?”
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?