Anonieme-Hacker
Hack

Harvest Finance zet $100.000 aan premie op hacker

Harvest Finance is een gedecentraliseerd financieringsprotocol. Zij hebben nu een premie van $100.000 uitgezet in de nasleep van een aanval ter waarde van $24 miljoen (ruim $20 miljoen) op zijn liquiditeitspools.


Aanvaller moet kunnen worden geïdentificeerd

Het bedrijf handelde echter snel na de aanval, waardoor het BTC-adres van de hacker snel kon worden gevonden. Met de gegevens die hieruit kwamen, aangevuld met data van de hack, zouden genoeg gegevens bekend moeten zijn om de aanvaller te kunnen identificeren.

Diegene die dat weet te doen, krijgt een premie van $100.000 uitbetaald. Het protocol werd gehackt, waarbij een op dit moment nog onbekende hacker circa $24 miljoen wist weg te kapen. Dit werd gestolen uit de Finance-pools, waarna de hacker ze ruilde voor renBTC (rBTC). Nadat de hack bevestigd was, gaf het bedrijf aan actief bezig te zijn aan het verzachten van de economische gevolgen op de stablecoin en op de BTC-pools van het bedrijf.


Gestolen fondsen bevriezen

Naar verluidt werd ongeveer $2.5 in de vorm van Tether’s USDT en USD Coin (USDC) teruggestuurd naar het bedrijf. Dit geld zal nu worden verdeeld onder de slachtoffers.

Toch heeft Harvest Finance nu de Bitcoin-adressen van de hackers kunnen identificeren. Dit door een samenwerking aan te gaan met Ren Protocol. Vervolgens zijn alle grote cryptocurrency exchanges gevraagd om de vermeende gestolen fondsen, afkomstig van deze adressen, te bevriezen.


FARM-Token over afgelopen 24 uur

Harvest Finance heeft zijn eigen token genaamd de FARM-token. Sinds het nieuws naar buiten is over de hack, is de waarde in de afgelopen 24 uur gedaald met maar liefst 60%.

Niet alleen de waarde van de token heeft hier nu last van; ook de totale waarde die opgeslagen zit in het Harvest-protocol is aanzienlijk gedaald. Waar op 25 oktober 2020 ruim $1 miljard opgesloten zat, is dit nu gedaald tot circa $570 miljoen, waardoor het opgesloten bedrag bijna door de helft gegaan is.

Op dit moment is het nog niet bekend hoe het herstelproces van de munt eruit zal gaan zien. Hierdoor is het ook nog niet bekend hoelang zij weer op hun oude punt terug zullen zijn.