Computer System Hack
Helium

Helium lost netwerkfout op na 4 uur durende uitval

De 4 uur durende netwerkonderbreking had invloed op de tokenoverdrachten en minerbeloningen, maar niet op de apparaten.

Geen consensus meer op het netwerk

De blockchain van het cryptoproject Helium lag maandag ongeveer 4 uur plat. Dit kwam door het wegvallen van validators als gevolg van een software-update. Hierdoor werden transacties minder snel afgerond.

Rond 04:20 stopte de Consensus Groep met het produceren van blokken op de Helium blockchain op blokhoogte 1435692, aldus een status update.

Tijdens de uitval werden apparaten die gegevens over het netwerk verstuurden niet beïnvloed, maar minerbeloningen en tokenoverdrachten wel. Het team loste het probleem op door de blockchain één blok vooruit te schuiven. Ook de normale functies werden hervat.

Helium is een IoT-netwerk dat fysieke radio-hotspots gebruikt om gebruikers in staat te stellen verbinding te maken met hun apparaten vanaf elke plek waar een radio is. Op het Helium-netwerk bestaat een Consensusgroep uit 43 validator nodes, die willekeurig met vaste tussenpozen worden gekozen om voor netwerkconsensus te zorgen.

Helium-ingenieurs noemden twee redenen waarom de validators geen consensus bereikten op het netwerk.

Een storing bij een software-update voor validators droeg op vrijdag bij aan het probleem. De v1.12.3 update was bedoeld om ondersteuning te bieden voor het 5G Mobile subnetwerk en zijn MOBILE token.

Bovendien was er tegelijkertijd een lokale netwerkstoring. In het Discord-kanaal van het project legde Helium-moderator Digerati uit dat een hoge concentratie willekeurig gekozen validators als de Consensusgroep op het moment van de uitval op hetzelfde Amazon Web Service (AWS)-netwerk draaide, dat technische problemen ondervond.

AWS is een wereldwijde cloud computing- en gegevensdienst die kan worden gebruikt om computernetwerken zoals Helium te verbeteren.

Een moderator van de Helium gemeenschap legt uit dat een AWS-storing gevolgen had voor validators.

Bekende oorzaak

Het probleem werd verergerd door het falen van een auto-skip functie die automatisch een nieuwe consensusgroep had moeten kiezen. Het team verklaarde dat ‘een bekend probleem’ voorkwam dat dit gebeurde. Het is echter niet duidelijk wat het ‘bekende probleem’ is waarnaar het team verwijst.

Hoewel het netwerk geen andere Consensus Group kon kiezen, was het ontworpen met de mogelijkheid om de blockchain een blok vooruit te zetten, om in te spelen op situaties zoals deze.

Tegen 19:45 begon de nieuwe blokproductie met bloknummer 1435693. Het team zei dat het nauw samenwerkte met validator operators om ervoor te zorgen dat ze correct werden gesynchroniseerd. Daarnaast bracht het team een nieuwe software-update uit.

HNT is de afgelopen 24 uur met 4,1% gedaald. Het wordt momenteel verhandeld op een bedrag van $8,76. Het is 84% gedaald ten opzichte van de all-time high in november 2021.

Altcoin nieuws

Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?