Dogecoin Nieuws

Helpt Elon Musk om de CO2-uitstoot van Dogecoin te verminderen?

Onderzoek laat zien dat Dogecoin in 2022 de enige memecoin was die actief bezig was om zijn klimaatafdruk te verkleinen. Het afgelopen jaar is het Dogecoin gelukt om zijn afdruk met 25 procent te verlagen en het lijkt erop dat Elon Musk daar een belangrijke rol in speelde. In mei 2021 schreef Musk al over de potentie van Dogecoin om efficiënter te worden en inmiddels is dat voor een gedeelte gerealiseerd.

Reductie van 25 procent

In 2021 produceerde Dogecoin een uitstoot van 1.423 ton aan koolstofdioxide (CO2), terwijl dat in 2022 nog maar 1.063 ton was. Het energieverbruik per transactie van Dogecoin is een stuk lager dan dat van Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Cardano en Ripple. Dit gaat echter over het afgelopen jaar, dus het is mogelijk dat Ethereum momenteel meer in de buurt staat van Dogecoin. Ethereum is in september 2022 immers overgestapt op Proof-of-Stake, waardoor het energieverbruik ook significant gedaald is.

Energieverbruik crypto's

Het is echter nog maar de vraag in hoeverre we dit serieus moeten nemen. In totaal verdedigt het netwerk van Dogecoin immers een vermogen dat een stuk lager ligt dan dat van Bitcoin. De totale market cap van Dogecoin is immers maar 11,4 miljard dollar, terwijl het voor Bitcoin om ruim 400 miljard dollar gaat. In die zin kunnen we de twee projecten ook niet echt met elkaar vergelijken.

Sterk in de bearmarkt

Als we kijken naar de prestaties van Dogecoin in het lastige jaar dat 2022 was, dan deed de memecoin het ook meer dan goed. Het presteerde beter dan een groot deel van de grootste munten op de markt. Na XRP en BNB was Dogecoin de best presterende munt op de markt van de grote jongens. Daarmee was het ook beter dan Shiba Inu, wat op het gebied van memecoins de grootste concurrentie van het project is.

Shiba Inu legt de focus de afgelopen periode op de ontwikkeling van een tweede laag op de blockchain. Daarop moet het onder andere mogelijk worden om blockchain games en metaverse-achtige toepassingen te bouwen. Waar Dogecoin meer de focus houdt op de betaalsector, slaat Shiba Inu duidelijk een andere richting in.

Dogecoin nieuws

Word jij de volgende Dogecoin-miljonair?
Crypto beurs in de Filipijnen start met handel in Dogecoin
ChatGPT doet Dogecoin prijsvoorspelling voor 2030
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?