Video Gaming
Blockchain

Het Chinese gamebedrijf Boyaa wil $100 miljoen uitgeven aan BTC, ETH & Stablecoins

In een recente bedrijfsupdate heeft de Chinese online kaartspelmaker Boyaa Interactive aangekondigd dat het de wereld van crypto-activa betreedt. Als het nieuwste beursgenoteerde bedrijf dat streeft naar brede erkenning op dit gebied, heeft de raad van bestuur van Boyaa Interactive besloten om de komende 12 maanden een bedrag van 100 miljoen dollar te reserveren voor de aankoop van cryptocurrencies.

Plan moet nog worden goedgekeurd

Het recent voorgestelde plan van Boyaa wacht momenteel op goedkeuring van de aandeelhouders van het bedrijf. Het verzoek heeft tot doel ervoor te zorgen dat een kapitaalinvestering van $100 miljoen direct beschikbaar is, zonder de noodzaak van ‘voorafgaande goedkeuring van de aandeelhouders voor elke aankoop’.

Bij goedkeuring van het voorstel zou een aanzienlijk deel van het budget worden toegewezen aan de overname van Bitcoin (BTC) en Ether (ETH), de twee grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Boyaa heeft de intentie om $45 miljoen te alloceren aan elk van deze activa, wat resulteert in een gecombineerd bedrag van $90 miljoen. Daarnaast zou nog eens $10 miljoen worden bestemd voor de aankoop van stablecoins, waaronder Tether (USDT) en USD Coin.

In augustus keurde de raad van bestuur van het bedrijf goed dat er in het komende jaar $5 miljoen zou worden geïnvesteerd in crypto-activa. Het recent voorgestelde plan lijkt waarschijnlijk het oorspronkelijke toegewezen bedrag voor crypto-aankopen verder te vergroten.

Nieuwe koers van Boyaa

Boyaa zet een nieuwe koers uit als onderdeel van brede initiatieven om te integreren met het snelgroeiende Web3-ecosysteem. De keuze van het bedrijf voor Bitcoin en Ethereum als langetermijninvesteringsopties wordt gemotiveerd door hun aantrekkingskracht. De investering in stablecoins biedt Boyaa directe blootstelling aan de Amerikaanse dollar en verhoogt de stabiliteit van het portfolio.

Hoewel Boyaa niet expliciet heeft aangekondigd of het in de toekomst zal diversifiëren naar andere activa dan BTC en ETH, benadrukt het enthousiasme van het bedrijf voor het vergroten van zijn aanwezigheid in de Web3- en cryptowereld zijn toewijding aan evolutie met de tijd.

Sinds de lancering in 2004 heeft Boyaa Interactive een solide financiële positie opgebouwd. Het bedrijf rapporteerde een indrukwekkende stijging van 119% in de nettowinst op jaarbasis in het eerste kwartaal van 2023. Door te investeren in de cryptocurrency-markt ziet Boyaa een kans om zijn inkomsten verder te maximaliseren.

De recente stap van Boyaa voegt het toe aan een selecte lijst van beursgenoteerde bedrijven met blootstelling aan crypto-activa. Bekende namen op deze lijst zijn onder andere de in de VS gevestigde bedrijven MicroStrategy en Tesla. Ook het Chinese technologiebedrijf Meitu prijkt op de lijst van Aziatische ondernemingen met aanzienlijke investeringen in crypto.

Blockchain nieuws

Bitvavo Update: Staking en Lending Rewards geüpdatet per 6 december 2023
Bewogen toekomst voorspeld voor Blockchain Gaming in 2024
Finst lanceert On-Chain Staking Service met hoge rewards
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers