Ripple

Het nut van XRP wordt bedreigd door de Securities Class Action

De prijs van de Ripple is volgens verschillende verslaggevers klaar voor een flinke stijging. Echter is er op het gebied van regelgeving geen idee of de XRP token een security of een commodity is.


Het argument van Ripple

Op 15 januari ontving Chief District Judge Phyllis Hamilton van het Northern District of California een motie van Ripple om de rechtszaak te stoppen. Nu ligt het lot van de Ripple en de markt van bijna $10 miljard dollar aan XRP in haar handen.

Tijdens de hoorzitting beweerde Ripple het volgende over de zaak:

“Het zou niet alleen het nut van XRP als valuta dreigen te elimineren, maar het zou ook de gevestigde XRP-markt in bredere zin vernietigen. Een markt dat meer dan $500 miljard handel kende in de afgelopen twee jaar.”

Het bedrijf beweerde daarnaast dat de waarde van XRP, die aangevoerd wordt door de duizenden individuele XRP-investeerders over de hele wereld, zou kunnen wegvagen. Velen van deze investeerders zijn het ongetwijfeld niet eens met de bewering van de eiser dat XRP een security is.


Ripple’s strategie: blijven vertragen

De hoorzitting duurde 56 minuten en zoals gebruikelijk bracht de rechter, de zaak ‘under submission’. Dit betekent dat ze op een later tijdstip een schriftelijke uitspraak zal doen. Dit kan dageb, weken of zelfs maanden duren.

De rechter heeft voor veel waardevol inzicht gezorgd in de juridische kwesties met betrekking tot crypto valuta aan de industrie. Daarnaast heeft hij uitgelegd dat “er geen tijdslimiet is” om de uitspraak in te dienen. Bovendien is er geen mogelijkheid dat de zaak opgelost kan worden voordat een uitspraak komt. Er is dus geen tijdslimiet voor een federale rechter om de motie op te lossen.


Ripple een Security of Commodity?

Wat betreft het debat over de security zei de advocaat van de eiser, Oleg Elkhunovich, het volgende. “De raad heeft toegegeven dat de digitale asset als een security voor deze motie is geclassificeerd.”

Daaraan voegde hij toe: “Geloof het of niet, als deze zaak doorgaat, zal dat een van de belangrijkste kwesties ooit zijn. Deze zal fel besproken gaan worden. “

De eiser klaagde Ripple in 2018 aan en beweerde dat het bedrijf de Amerikaanse securities wetgeving had overtreden. Volgens hem heeft het bedrijf de wet overtreden door XRP te verkopen aan investeerders.

Ripple beweerde dat de klacht het statuut van limitations overschrijdt. Dit is een een termijn van drie jaar sinds de eerste openbare aanbieding van XRP. Als dit zo is, moet de zaak worden afgewezen.

Namens de Amerikaanse Commodity Futures and Trading Commission zei Heath Tarbert dat het nog steeds onduidelijk is of XRP een security of een commodity is.