miningbtc
Nieuws

HIVE Digital Technologies kondigt nieuwe 100-megawatt Bitcoin-mining site aan in Paraguay

Bitcoin-miner HIVE Digital Technologies heeft plannen onthuld om een ​​100-megawatt mining-site te bouwen in Paraguay. Deze nieuwe locatie, de eerste van het bedrijf in het land, zal naar verwachting de mining-hashrate meer dan verdubbelen.

Ontmoeting met de president en ministers van Paraguay

De aankondiging van de uitbreiding kwam nadat HIVE-managers het land hadden bezocht en de president van Paraguay, Santiago Peña, en senior ministers van het kabinet hadden ontmoet. In een verklaring van 22 juli meldde HIVE een “enorm potentieel voor groei” te hebben waargenomen.

HIVE schat dat de hashrate zal toenemen van 5,6 exahashes per seconde naar 12,1 EH/s zodra de site voltooid is.

Energie uit waterkrachtcentrale

De energie voor de nieuwe mining-site zal afkomstig zijn van de Itaipu-waterkrachtcentrale van Paraguay. Deze centrale is populair onder Bitcoin-miners omdat het voorziet in alle lokale elektriciteitsbehoeften van Paraguay en een grote hoeveelheid overtollige elektriciteit produceert die door miners gebruikt kan worden.

Elektriciteitskosten stijgen

De aankondiging komt echter slechts drie dagen nadat de staatsbeheerder van het elektriciteitsnet van Paraguay, Administración Nacional de Electricidad (ANDE), bekendmaakte dat de elektriciteitskosten voor legale cryptocurrency-miners verhoogd zullen worden. De prijsverhoging gaat naar verwachting in op 1 augustus. Cryptocurrency-miners in de regio proberen echter ambtenaren te overtuigen om het besluit te heroverwegen, met het argument dat de economie van Paraguay anders verliezen tot wel $ 1,5 miljard kan lijden.

HIVE schat dat zijn 100-megawatt-faciliteit de komende drie jaar meer dan $ 100 miljoen aan inkomsten voor ANDE zal genereren. Het bedrijf zal ook lokaal personeel aannemen.

“Wij zijn ervan overtuigd dat deze onderneming gezonde rendementen kan opleveren en op de lange termijn waarde kan creëren, wat economische groei en innovatie in de regio bevordert,” aldus HIVE.

Nieuwe aankoop en uitbreiding naar Paraguay

Ondertussen kondigde HIVE ook aan dat het nog eens 500 Bitmain S21 Pro Antminers heeft overgenomen, die deze maand verzonden zouden moeten worden.

Paraguay wordt het vierde land waar HIVE mining-activiteiten uitvoert, na Canada, IJsland en Zweden. HIVE bezit momenteel 2.521 Bitcoin, wat meer dan $ 170 miljoen waard is tegen de huidige prijzen.

Op 22 juli steeg de aandelenkoers van het bedrijf (HIVE) met 8,4% op de Nasdaq naar $ 4,50, volgens gegevens van Google Finance. De op schone energie gerichte miner is nu met 2,5% gestegen in 2024, na een daling van meer dan 48% in de eerste vijf maanden van het jaar.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?