Bitcoin crash
Bitcoin

Hoe ver kan de Bitcoin koers dalen?

Er is momenteel een enorme crash gaande op de financiële markten, wat ook de cryptomarkt treft. Bitcoin (BTC) zakte vanochtend onder het niveau van $50.000. Dit roept bij veel investeerders de vraag op of het ergste nu voorbij is. En zo niet, hoe laag kan de Bitcoin koers nog dalen? Laten we de mogelijke scenario’s bekijken.

Waarom daalt de Bitcoin koers?

Zoals we vorige week al speculeerden, heeft de Bank of Japan (BOJ) de rente verhoogd van 0 procent naar 0,25 procent. Hoewel dit in eerste instantie onschuldig lijkt, heeft het aanzienlijke gevolgen voor de Amerikaanse markten.

Handelaren lenen namelijk Japanse Yen met een lage rente om te investeren in Amerikaanse activa. Door deze beleidsverandering kregen de markten flinke tikken te verduren. Maar wat betekent dit voor Bitcoin?

$48.000 is een cruciaal niveau

De crash van vanochtend kwam toch wel als een verrassing. Bitcoin kon de steunniveaus van $60.000 en $57.000 niet vasthouden en zakte uiteindelijk onder de $50.000. Hiermee noteert de Bitcoin koers een zogenaamde ‘lower low’, wat over het algemeen als een bearish patroon wordt gezien.

Volgens analist Axel Adler Jr. van CryptoQuant is BTC nu voor de vijfde keer onder de 9 procent van de gemiddelde aankoopprijs van actieve investeerders gedaald. Hij wijst op $48.000 als een belangrijk steunniveau.

Hoever kan de Bitcoin koers dalen?

Hoewel de Bitcoin koers momenteel boven de $51.000 staat, is het mogelijk dat we opnieuw onder de $50.000 zakken en het niveau van $48.000 testen. Dit niveau is al jaren belangrijk voor de Bitcoin koers.

Volgens Charles Edwards van het Capriole Fund is het cruciaal dat Bitcoin rond de $52.000 een steunniveau opbouwt. Als BTC echter onder de $50.000 zakt en daar blijft, kan het volgende belangrijke steunniveau rond $44.000 liggen. Deze lage $40.000-niveaus dienden van december 2023 tot februari 2024 als consolidatiegebied.

On-chain data geeft ook een indicatie van welke niveaus belangrijk zijn. Deze data toont aan dat 6,39 miljoen adressen ongeveer 2,38 miljoen BTC bezitten tegen een gemiddelde aankoopprijs van $42.446. Een hertest van dit niveau zou een extra 18 procent daling betekenen.

Het zou naïef zijn om te denken dat dit de bodem is en dat Bitcoin vanaf hier rechtstreeks zal stijgen naar nieuwe all-time highs. We moeten te allen tijde objectief blijven en rekening houden met het worst-case scenario. De indicatoren wijzen op mogelijk lagere prijzen. Mocht Bitcoin niet boven het niveau van $50.000 kunnen blijven, is het eerste koersdoel $48.000. Als dit niveau valt, moeten we ons richten op de lagere $40.000-niveaus.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Robert Kiyosaki voorspelt stijging van Bitcoin, goud en zilver
Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt