Bitcoin, BTC stijgt, groen
Bitcoin

Hoe ver kan de Bitcoin stijgen? Houd deze indicatoren in de gaten

Bitcoin (BTC) heeft recentelijk een bescheiden stijging doorgemaakt, volgend op positief nieuws van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. Deze stijging heeft ervoor gezorgd dat de koers nu boven enkele technische indicatoren handelt, wat belangrijke implicaties kan hebben voor de toekomstige koersprestaties.

Verwachtingen BTC koers

Op het moment staat de BTC koers boven de 100-uurs simple moving average (SMA), een veelgebruikte technische indicator in de financiële marktanalyse. Deze indicator wordt berekend door het gemiddelde te nemen van de prijs van een activum over een specifieke periode, in dit geval de laatste 100 uur. Een koers boven de 100-uurs SMA wordt vaak gezien als een bullish (positief) signaal.

Verder lijkt de prijsregio rond $42.000 een belangrijk steunniveau te vormen. Dit niveau wordt beschouwd als een punt waar kopers geneigd zijn om in te stappen, wat helpt om verdere prijsdalingen te voorkomen. Zolang BTC boven deze prijs blijft, wijst dit op een positieve trend op de korte termijn.

Belangrijke weerstandsniveaus voor Bitcoin bevinden zich rond de $43.350, $44.200, en $45.000. Indien de koers erin slaagt om door het niveau van $45.000 te breken, kan dit leiden tot een verdere stijging richting een nieuwe lokale piek van ongeveer $46.500. Als dit gebeurt, zou het de hoogste waardering betekenen sinds januari 2022, wat neerkomt op bijna twee jaar geleden.

SEC uit steun voor Bitcoin Spot ETF

Groot nieuws omtrent de Bitcoin Spot exchange-traded fund (ETF) zou ook als een katalysator kunnen werken voor de BTC prijs. Er komen op dit gebied steeds meer positieve geluiden naar buiten. Zo heeft de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, in een recent CNBC interview aangegeven dat de SEC Spot Bitcoin ETF’s opnieuw zal beoordelen na een rechterlijke uitspraak tegen Grayscale.

Deze ontwikkeling versterkt het vertrouwen in de mogelijke goedkeuring van Spot Bitcoin ETFs in Amerika, wat positief kan uitwerken op de Bitcoin koers. Ondanks eerdere toelating van Bitcoin Futures ETF’s, wees de SEC Spot ETFs af vanwege zorgen over marktmanipulatie. Deze beslissing wordt nu herzien, wat de weg kan openen voor de introductie van een dergelijk financieel product.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-analisten: Verkoopdruk op Bitcoin door Mt. Gox gaat reuze meevallen
Crypto whale koopt voor $961 miljoen aan Bitcoin tijdens marktcrash
Bitcoin miner Hut 8 schiet 4% omhoog door AI-deal
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?
Crypto analist legt uit: Dit is wanneer de Bitcoin koers weer gaat stijgen