ripple, xrp
Ripple

Hoofdjurist Ripple noemt gedrag van SEC kinderachtig

De hoofdjurist van Ripple, Stuart Alderoty, haalt uit naar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) door het gedrag van de toezichthouder als “kinderachtig” te bestempelen. In een nieuwe publicatie op Twitter (of X) zegt Stuart Alderoty dat de problemen van Binance een “noodzakelijke stap” zijn om de industrie voor digitale assets in overeenstemming met de wet te brengen.

“De uitkomst van de schendingen van de anti-witwasregels door Binance is een noodzakelijke stap om de crypto-industrie in overeenstemming te brengen met deze belangrijke wetten en waarborgen. Grote banken hebben hier jaren geleden allemaal een versie van meegemaakt”, aldus Alderoty.

Kritisch op de SEC

Ondanks het feit dat Alderoty lijkt aan te geven dat hij het optreden van de SEC in de kern begrijpt, is hij ook kritisch op de financiële waakhond van de Verenigde Staten.

De manier van optreden en de reactie tegen Binance laten volgens Alderoty zien dat het agentschap heel onredelijk kan zijn in vergelijking met andere autoriteiten.

“Het ministerie van financiën en de CFTC voegden zich bij het ministerie van justitie in de Binance-deal. De SEC deed dat niet en was afwezig vandaag. Dat geeft een duidelijke boodschap af, namelijk dat de SEC niet alleen wereldwijd, maar ook binnen zijn eigen overheid een buitenstaander is.

De SEC is als een opstandig kind, die het niet aankan om genegeerd te worden en vandaag twitterden ze over hun onterecht aangevoerde rechtszaak tegen Kraken op hetzelfde moment als een persconferentie van het ministerie van justitie over Binance. Dit kinderachtige gedrag is werkelijk waar beschamend in het kwadraat”, aldus de jurist van Ripple.

De SEC gaat zijn boekje te buiten

Onder de streep is de conclusie volgens Alderoty dat de SEC regelmatig zijn boekje te buiten gaat. De hoofdjurist van Ripple claimt dat ze zelfs nieuwe termen bedenken voor crypto-assets, die volgens de wet niet eens een technische betekenis hebben en die niet zijn erkend door andere autoriteiten.

“Onthoud dat de SEC de term ‘crypto-asset securities’ fabriceerde en dat we die term nergens terugvinden in de zaak van het ministerie van justitie tegen Binance, omdat het geen betekenis heeft volgens het recht.

De rechters zijn ook heel duidelijk geweest dat tokens geen effecten zijn voor de Amerikaanse financiële wetgeving”, aldus Alderoty.

Met die laatste uitspraak doelt hij natuurlijk op de slepende zaak die liep tussen Ripple en de SEC.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ripple of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Crypto analist voorspelt: XRP koers kan dit jaar naar $27 stijgen 
Ripple gaat samenwerken met Silicon Valley bedrijf
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Enorme prijsstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen