Bitcoin (BTC) ETF
Bitcoin

Hoop op goedkeuring Bitcoin ETF van ARK neemt toe

ARK Invest en 21 Shares hebben hun aanvraag voor een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF aangepast op het commentaar van de Securities and Exchange Commission (SEC) en dat vergroot volgens ETF-expert Eric Balchunas de kans op goedkeuring. De aanpassingen werden op 11 oktober ingeleverd bij de toezichthouder en zien met name op het beheer van de Bitcoin die door het fonds worden aangekocht.

“Dit betekent dat ARK het commentaar van de SEC heeft gekregen en daar een antwoord op heeft, zodat de bal weer bij de toezichthouder ligt. Naar mijn mening is dit een goed teken van solide progressie”, aldus Balchunas.

Vijf pagina’s langer

De nieuwe aanvraag van ARK Invest en 21 Shares telt 5 extra pagina’s en dat geeft Balchunas dus nieuwe hoop over de goedkeuring van het felbegeerde beleggingsproduct. Wat zou het toch mooi zijn voor de industrie als de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten voor de volgende halving van april 2024 op de markt komt.

Hier voegt Balchunas aan toe dat het erop lijkt dat geen van de opmerkingen van de SEC met betrekking tot de eerder aanvraag “onoverkomelijk” leken.

Verder staat nu in de aanvraag dat de assets van de ETF worden aangehouden door Coinbase Custody en verdeeld worden over “losgekoppelde accounts […] waardoor deze niet worden vermengd met de assets van gebruikers of bedrijven.”

Dat moet de SEC extra vertrouwen geven over de veiligheid van de Spot Bitcoin ETF van ARK Invest en 21 Shares.

Communicatie met de SEC loopt

Volgens James Seyffart, een collega ETF-expert van Balchunas bij Bloomberg, zijn de aanpassingen een goed teken en een signaal dat ARK en anderen communiceren met de SEC over zaken die de toezichthouder wil veranderen.

“Dit is een goed teken voor de toekomstige goedkeuring (naar mijn mening”, zo deelt Seyffart.

Voor nu is het afwachten geblazen en is de verwachting dat de belangrijkste beslissingen van de SEC ten aanzien van de eventuele goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF in het eerste kwartaal van 2024 zullen plaatsvinden.

Dat zou precies voor de volgende Bitcoin halving zijn, die voor april 2024 op de planning staat. Het enige wat wij nu dus kunnen doen is de vingers kruisen en hopen op een goede uitkomst.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13