Blockchain

HTC legt focus op blockchain-smartphones

HTC, de Taiwanese smartphonefabrikant, heeft bevestigt dat het zich gaat focussen op een handvol van hoogwaardige producten. De EXODUS blockchain-smartphonelijn valt hier ook onder.


Banen minderen

De Taiwanese smartphonefabrikant kent al langere periode een lastige tijd. Hierdoor moet het bedrijf nu in banen minderen, wat betekent dat personeel ontslagen moet worden. Op dit moment heeft HTC circa 3.000 mensen in dienst, maar het bedrijf heeft nog niet bekend gemaakt hoeveel hiervan zullen verdwijnen.

In 2015 en in 2018 moest het bedrijf ook al personeel ontslaan. In 2015 moet het bedrijf maar liefst 2.250 medewerkers naar huis sturen. In 2018 moest het bedrijf nog eens 1.500 medewerkers naar huis sturen. Zo heeft het bedrijf haar personeelsbestand enorm zien teruglopen.

HTC ziet het ontslaan van personeel niet alleen als slecht. Zo laat het bedrijf weten dat een kleinere omvang in personeelsaantallen, het bedrijf een innovatief voordeel kan creëren en behouden voor een selectie van haar producten. Het bedrijf wil zich gaan focussen op een aantal producten zoals hun virtual reality systeem ‘HTC Vive’ en de HTC Exodus smartphonelijn.


HTC Exodus

HTC lanceerde zijn EXODUS blockchain-smartphone al in mei 2018. Sinds die tijd heeft de smartphone uitgebreid getest en heeft de smartphone diverse updates gekregen. Zo kan er nu een volledig Bitcoin-node worden uitgevoerd op de HTC Exodus.

De smartphone biedt hiernaast ook een wallet-functie aan waar gebruikers hun cryptocurrencies in kunnen opslaan. Deze wallet-functie biedt hiernaast de mogelijkheid om snelle uitwisselingen tussen ERC-20 tokens te doen.

Opvallend was dat de HTC Exodus smartphone in eerste instantie alleen te koop was via de website in cryptocurrency. Naast de HTC Exodus, heeft ook SIRIN Labs een blockchain smartphone op de markt gebracht en ondersteund onder andere de Samsung Galaxy S10 een cryptocurrency wallet, waardoor die smartphone ook kan gaan fungeren als crypto-wallet. Het lijkt er hierdoor op dat steeds meer smartphone fabrikanten cryptocurrency omarmen en gaan ondersteunen.