Blockchain,, Trending

Digitale wallet van Pundi X komt naar Samsung Galaxy S10

Samsung, bekend in o.a. de smartphone- en televisiebranche, is een samenwerking aangegaan met cryptocurrency startup Pundi X. Hierdoor kunnen gebruikers van de Samsung Galaxy S10-lijn de XWallet-app integreren in hun Samsung Blockchain-wallet.


Integratie wallet in ecosysteem Samsung

Deze samenwerking laat Pundi X weten door middel van een blogpost. Hierin wordt duidelijk dat Pundy X zijn crypto-wallet al heeft geïntegreerd in het blockchain ecosysteem van Samsung.

Door deze integratie kunnen gebruikers van de Samsung Galaxy S10 vanaf heden hun opgeslagen cryptocurrencies overzetten naar de XWallet-app. Vervolgens kunnen deze cryptocurrencies worden gebruikt om wereldwijde crypto-transacties mogelijk te maken. De wereldwijde acceptatie van cryptocurrencie komt zo een stap verder.


Diverse cryptocurrencies

De wallet ondersteunt op dit moment diverse cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB), Ethereum (ETH), NEM en meer.

Een opmerkelijke functie is dat de XWallet ook beschikbaar is met de XPOS. Dit is een blockchain-verkooppuntapparaat dat in meer dan 25 landen wordt ingezet.


Verlagen barrières

Samsung is momenteel bezig met het verlagen van de barrières rondom cryptocurrencies. Zo wil het bedrijf het aantal Galaxy-modellen dat blockchain-functies ondersteunt bijvoorbeeld uit gaan breiden. Bovendien is het bedrijf van plan om na Canada, de VS en Korea zijn service landen verder uit te breiden. Het gevolg hiervan zou moeten zijn dat een groter publiek toegang krijgt tot dezelfde functies en o.a. hiermee de acceptatie van cryptocurrencies steeds groter wordt.