Amerika, verenigde staten
Bitcoin

Huis van Afgevaardigden pakt Biden aan voor aanval op crypto

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is kritisch op het Witte Huis. Volgens een groep Amerikaanse politici is de aanpak van de administratie van Biden op het gebied van crypto een bedreiging voor de jonge industrie. In een nieuwe memo schrijft het Huis van Afgevaardigden dat het een bloeiende industrie van 1 biljoen dollar is.

Een opkomende industrie

In het memo schrijft het Huis van Afgevaardigden overwegend positief over de crypto-industrie. “Vandaag is de totale markt voor digitale assets ongeveer 1,06 biljoen dollar waard, waar Bitcoin en Ether voor ongeveer 60 procent voor verantwoordelijk zijn. Het ecosysteem voor digitale assets, hoewel het in de kinderschoenen staat, bevat een breed palet aan bedrijven en operaties die gebruikmaken van distributed ledger technologie”, aldus het Huis van Afgevaardigden.

Nu loopt die industrie volgens de politici van het Huis van Afgevaardigden risico, omdat de administratie van Biden de afgelopen twee jaar een hoop strenge regels ontwikkelde.

De republikeinen die de brief schreven roepen op tot samenwerking tussen de autoriteiten en vragen de wetgevers om duidelijke richtlijnen voor de industrie op te stellen. “Veel van de acties van de administratie van Biden worden gekenmerkt door een overschrijding van de oorspronkelijk toegekende bevoegdheden”, zo schrijft het verder. Volgens het Huis van Afgevaardigden gaan zij dus vaak hun boekje te buiten.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

Het is te hopen dat dit Bitcoin een beetje op adem laat komen. De afgelopen maanden waren pittig voor het ecosysteem voor digitale assets, met name in de Verenigde Staten. Vooral de SEC kwam behoorlijk krachtig uit de hoek qua handhaving en heeft verschillende grote namen binnen de industrie aangepakt.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het verbod voor Paxos om nieuwe Binance USD (BUSD) stablecoins uit te geven of de beslissing om het staking-programma van Kraken zonder pardon af te sluiten.

Het zijn allebei beslissingen die vrijwel uit het niets komen voor een groot deel van de industrie. Duidelijkheid op het gebied van regelgeving zou een fantastische ontwikkeling zijn voor Bitcoin en de rest van de crypto-markt.

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken