Blockchain

IBM Blockchain lanceert app om bedrijven te helpen

IBM Blockchain wil door middel van een nieuwe applicatie (app) bedrijven over de hele wereld helpen om te heropenen gedurende de COVID-19-pandemie. De app zou moeten helpen bij fysieke ontmoetingen terwijl gedacht wordt aan de benodigde maatregelen om het virus niet verder te verspreiden.


IBM Digital Health Pass

De applicatie, met de naam ‘IBM Digital Health Pass’ is een op de blockchain gebaseerde app om wereldwijde organisaties te ondersteunen bij de heropening na in sommige gevallen maanden van lockdown. Dit wordt gedaan door IBM Watson Health, een tak van IBM die specifiek gericht is op de gezondheidszorg.

De app maakt slim gebruik van nieuwe type gegevens, zoals COVID-19-testresultaten en temperatuurscans op locatie, waardoor een geverifieerde gezondheidsstatus kan worden gecreëerd.

Dit laatste kan tevens een voordeel zijn voor gebruikers; zij kunnen hierdoor namelijk eenvoudig hun gezondheidsstatus aantonen, zodat zij gewoon toegang hebben tot openbare locaties waar deze gezondheidsstatus een beperking kan zijn.


Privacy blijft behouden

Een opkomend tegenargument voor een dergelijke app is de privacy van de gebruikers. Volgens de vice-president (vp) van de blockchain-divisie bij IBM Watson Health, is dit echter geen probleem. Zo is privacy als kernfunctie opgenomen in de app waardoor gebruikers erg uitgebreide privacy-opties kunnen instellen. Ook zouden geen onderliggende gegevens zomaar bloot worden gelegd.

Het gebruik van de blockchain-technologie helpt hier natuurlijk veel mee. Het geeft een betrouwbare en transparante optie waarmee dergelijke oplossingen kunnen worden ontwikkeld, maar zonder dat hier perse de privacy van de gebruikers naar beneden wordt gehaald.

Naar verluidt heeft het bedrijf ook nog andere plannen om bedrijven te ondersteunen tijdens de aanhoudende COVID-19-pandemie. Het is tevens ook niet de eerste keer dat het bedrijf de blockchain inzet om mensen en bedrijven te helpen bij het aanpakken van het virus.

Zo lanceerde het bedrijf eerder dit jaar al een op de cloud gebaseerde applicatie, die de blockchain-technologie inzet om mensen en bedrijven te helpen die COVID-19-hulpgoederen leveren om in contact te komen met eventuele kopers. Zo kunnen zoveel mogelijk hulpgoederen op de juiste plek en het juiste tijdstip aankomen. Het is op dit moment nog niet bekend hoe het bedrijf bedrijven nog meer wil helpen, alhoewel naar verluidt meerdere plannen mogelijk al in werking zijn gezet.


IBM Blockchain

De blockchain-technologie van IBM, ook wel IBM Blockchain genoemd, maakt de laatste tijd mooie stappen. Zo werd eerder deze maand bekend dat de Centrale Bank van Thailans €1.36 miljard aan staatsobligaties besteedt heeft op deze blockchain. Wat is hier nou eigenlijk het grote voordeel van? Klik hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Hiernaast heeft de openbare cloud van IBM gedurende dit jaar diverse grote upgrades gehad. Hierdoor is deze cloud veilig genoeg om cryptocurrency-beheerders aan te kunnen trekken. Zou dit voor een toename kunnen zorgen in aantal crypto-investeerders en hoe werkt deze cloud in combinatie met crypto-beheer eigenlijk? Je leest het hier.