Pakistan Crypto
Blockchain

IMF eist belasting op cryptovermogenswinsten van Pakistan voor Noodfonds

In een recente ontwikkeling heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) van Pakistan geëist dat het belasting gaat heffen op vermogenswinsten uit cryptocurrency-investeringen. Deze maatregel is onderdeel van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een reddingspakket ter waarde van $3 miljard.

Tijdens de evaluatiegesprekken over een stand-by-overeenkomst met Pakistan heeft het IMF voorgesteld dat de Federal Board of Revenue (FBR) van het land belastingen heft op winsten behaald uit crypto-assets.

Herzien van diverse belastingregels

Volgens berichtgeving van het lokale nieuwskanaal The News, is aan Pakistan ook gevraagd de belastingregels voor onroerend goed en beursgenoteerde effecten te herzien. De voorgestelde belastingaanpassingen door het IMF zijn bedoeld om jaarlijks belasting te innen op vermogenswinsten uit onroerend goed, onafhankelijk van de verkoopintenties van de eigenaar. Daarnaast zouden ontwikkelaars te maken krijgen met strengere eisen voor het volgen en rapporteren van transacties, ondersteund door hoge boetes voor niet-naleving.

Deze aanbevelingen van het IMF zouden onderdeel kunnen worden van het reddingspakket onder de Extended Fund Facility (EFF), wat betekent dat de Pakistaanse begroting voor het fiscale jaar 2024-2025 mogelijk strenge belastingmaatregelen op cryptovermogenswinsten zal introduceren.

Het reddingspakket van $3 miljard van het IMF is bedoeld om de door hyperinflatie getroffen fiat-economie van Pakistan te stabiliseren en een schuldenfaillissement te voorkomen, veroorzaakt door geopolitieke spanningen, natuurrampen en onstabiel nationaal bestuur. De IMF-evaluatie, die op 14 maart begon, zou kunnen leiden tot een uitbetaling van ongeveer $1,1 miljard, mits Pakistan instemt met de voorwaarden.

Eerder wou Pakistan handel in crypto niet legaliseren

Deze ontwikkeling volgt bijna een jaar nadat Aisha Ghaus Pasha, de staatsminister van Financiën en Inkomsten, verklaarde dat Pakistan de handel in crypto nooit zou legaliseren. Desondanks zet het land in op technologische vooruitgang, met name op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Pakistan streeft ernaar om tegen 2027 een miljoen IT-afgestudeerden op te leiden in AI, met het oog op nationale verbetering en publieke toepassingen.

Ter ondersteuning van deze initiatieven plant Pakistan de oprichting van een Nationaal AI-fonds, gefinancierd door ‘onderbenutte middelen en fondsen’ van het Ministerie van IT en Telecom, met projectdoelen die lopen van 2023 tot 2028.

Blockchain nieuws

Quentin Tarantino wilde Metaverse maken voor nieuwe film
Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC