Blockchain,, Regulatie

India wil digitale transacties boosten met blockchain-oplossing

De nationale betalingscoöperatie van India (National Payments Corporation of India, ofwel NPCI) is van plan om de blockchaintechnologie te gebruiken om digitale transacties te stimuleren.


Veerkrachtig, realtime en schaalbaar

De NPCI is van plan om een veerkrachtig, realtime en schaalbare blockchain-oplossing te ontwikkelen. De non-profit organisatie heeft al aan verschillende entiteiten gevraagd om blockchain-oplossing te ontwikkelen waar digitale transacties op kunnen worden uitgevoerd.


National Payments Corporation of India

De NPCI is een non-profit organisatie dat door de centrale bank van India is ondersteund. Hiernaast ondersteunen de Reserve Bank of India (RBI) en de Indian Banks Association de non-profit organisatie ook. De oproep voor zo’n dergelijk systeem heeft een groot bereik: al meer dan 10 banken promoten de actie al.


Verminderen van fysiek contant geld

Alhoewel cryptocurrencies zich momenteel in India in een grijs gebied bevinden, is de centrale bank van India wel bezig om hier verandering in te brengen. Zo onderzoeken zij momenteel de mogelijkheid om een door de Rupee ondersteunde digitale bank op te zetten. Het doel hiervan is om de hoeveelheid fysiek geld in het land te verminderen. Het overgrote deel van de betalingen vinden nog contant plaats in het land. Wanneer dit platform daadwerkelijk gelanceerd gaat worden is helaas nog onbekend.