India Trein
Nieuws

Indiaanse Spoorwegen lanceren NFT-treinkaartjes voor Holi Festival

In een baanbrekende stap heeft de Indian Railway Catering and Tourism Corporation (IRCTC) aangekondigd dat het tussen 20 maart en 2 april non-fungible token (NFT) treinkaartjes zal verstrekken voor reizigers op twee specifieke treinen richting Delhi, ter viering van het hindoefestival Holi.

Treinkaartjes ontvangen als NFT

Passagiers van de twee recent gelanceerde semi-hogesnelheidstreinen, Tejas Express 82501 en 82502, zullen het voorrecht hebben hun treinkaartjes te ontvangen als NFT’s. Deze digitale souvenirs dienen niet alleen als een uniek aandenken, maar ook als een viering van de rijke culturele verbinding tussen de steden Lucknow en Delhi.

De IRCTC benadrukt dat het verstrekken van NFT-treinkaartjes bedoeld is om de reiservaring van passagiers te verrijken door het mogelijk maken van gepersonaliseerde NFT’s die door zowel autoriteiten als het publiek op de blockchain geverifieerd kunnen worden.

Initiatief ter ere van Holi

Het initiatief, ter ere van Holi – ook bekend als het festival van kleuren – wordt ondersteund door het digitaliseringsplatform NFTtrace. Dit platform zal een cruciale rol spelen bij het administreren van treinkaartjesaankopen via de Hyperledger-blockchain en zal slimme contracten implementeren voor het reguleren van het traceerbaarheidsproces.

Met dagelijks meer dan 1,2 miljoen geboekte tickets via de IRCTC, heeft dit NFT-initiatief het potentieel om de adoptie van NFT-technologie significant te vergroten, met name als het op grotere schaal in de regio wordt toegepast. Het digitaliseren van tickets als NFT’s biedt een oplossing voor het wijdverbreide probleem van vervalsing en verlies.

Ontwikkeling vertrouwd voornamelijk op 3 blockchain-platforms

Recentelijk onthulde India dat het voor de ontwikkeling van zijn digitale producten voornamelijk vertrouwt op drie blockchain-platforms: Hyperledger Fabric, Hyperledger Sawtooth, en Ethereum.

Daarnaast werd op 6 maart bekendgemaakt dat bijna acht miljoen door de overheid uitgegeven en verifieerbare documenten momenteel gehost worden op vijf blockchains, beheerd door het Indiase National Informatics Centre. Deze blockchains omvatten systemen voor certificaten, documenten, de logistieke keten van geneesmiddelen, de rechterlijke keten en de eigendomsketen, die allemaal cruciale onderdelen vormen van India’s digitale infrastructuur.

NFT nieuws

Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving