Bitcoin,, Trending

ING: Dollar verliest waarde – Bitcoin koers vliegt omhoog

De cryptocurrency prijzen vliegen weer de lucht in en de ING bank vertelt dat de Dollar onderuit gaat. Heeft de Bitcoin een negatief effect op de waarde van de Amerikaanse dollar?


Dollar verliest terrein terwijl Bitcoin floreert

Chris Turner, hoofd strategie bij ING, waarschuwt dat de Dollar kracht verliest ten opzichte van andere wisselkoersen. Dat blijkt uit zijn laatste analyse. De DXY index, die de prestaties van de Amerikaanse Dollar ten opzichte van andere internationale valuta meet, heeft het zwaar.

Turner vertelt dat er een aantal factoren zijn die ervoor zorgen dat de dollar daalt. Zo wordt er een toespraak gehouden door de voorzitter van de Federal Reserves, waar investeerders bang voor zijn. Daarnaast is er vrijdag een ontmoeting gepland tussen China’s leider XI Jinping en Donald Trump. Dit zou er ook voor zorgen dat investeerders voorzichtig zijn.

De analyse van ING komt in een tijd waarin Bitcoin geweldige winsten boekt. De munt is door de $10.000 grens gebroken en is zelfs op weg om de $11.000 dollar aan te tikken. Een twitteraar merkt terecht op dat de USDollar zelfs gecrasht is tot onder 10.000 Satoshis.

 

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $10880 dollar. Dit terwijl de Bitcoin koers een week geleden nog rond de $9280 dollar lag. Dat betekent dat de munt in 7 dagen tijd met zo’n 18 procent is gestegen.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC