Bitcoin

Institutionele beleggers willen Bitcoin HODL’en

Institutionele beleggers die handelen in Bitcoin-futures geven er steeds vaker de voorkeur aan om de munt te ontvangen in plaats van het kasequivalent, zo blijkt uit een rapport.


Beleggers willen ‘Fysieke’ Bitcoins

Institutionele beleggers willen steeds vaker Bitcoin in “fysieke” vorm ontvangen in plaats van in contanten afgewikkelde futures. Dit laat een rapport van cryptocurrency-derivatenbeurs ZUBR zien. De investeerders laten zich niet afschrikken door de volatiliteit van de grootste cryptocurrency en denken erover om de activa op lange termijn vast te houden, voegt het rapport toe.

Het rapport dat vorige week gepubliceerd werd concludeert dat institutionele beleggers (die namens anderen geld investeren, zoals hedgefondsen) vertrouwen op gereguleerde exchanges om betrokken te raken bij Bitcoin-derivaten.


Wat zijn Bitcoin derivaten?

Derivaten zijn verhandelbare effecten of contracten die hun waarde ontlenen aan een onderliggend aandeel. Ze worden vaak gebruikt door institutionele beleggers. Het bestaan van Bitcoin-derivaten zou kunnen helpen om meer van deze institutionele beleggers naar de cryptocurrency wereld te trekken.

In de wereld van Bitcoin-derivaten betekent ‘fysieke vorm’ dat Bitcoin zelf aan de belegger wordt geleverd in plaats van een afwikkeling in contanten in fiat, zoals dollars en euro’s.


Er is steeds meer interesse van institutionele beleggers

Het is duidelijk dat er een toenemende vraag is van instellingen zoals banken en hedgefondsen om Bitcoins te kopen en vast te houden. Voor deze grote instellingen geld de regel: Hoe beter de markt gereguleerd is hoe beter.

Dat er meer interesse is vanuit institutionele beleggers wordt bevestigd door de statistieken. In het afgelopen jaar bereikten de handelsvolumes van Bitcoin-futures volgens het rapport meer dan $4 biljoen. De sterke stijging van de belangstelling voor Bitcoin-investeringen is vooral te zien op de Chicago Mercantile Exchange (CME) en via Bakkt, een cryptoderivaten-bedrijf dat wordt gerund door de Intercontinental Exchange – beide hebben dit jaar hogere handelsvolumes gehad.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?