Ethereum ETHER
Ethereum

Institutionele beleggers zijn steeds geïnteresseerder in Ethereum

Afgelopen maandag zagen we een enorme crash waarbij Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) ongeveer 20 procent van hun waarde verloren. De paniek werd aangewakkerd door de Japanse Nikkei-index, die met meer dan 12% instortte, de grootste eendaagse daling sinds 1987. Ook de angst voor een mogelijke recessie in Amerika drukte zwaar op de markten.

Opvallend is dat institutionele beleggers tijdens deze crash Ethereum bleven kopen. Deze beweging wordt bevestigd door de aanzienlijke kapitaalinstromen in Amerikaanse Spot Ethereum exchange traded funds (ETF’s), terwijl de instroom in Bitcoin ETF’s afneemt.

Blackrock Ethereum fonds is populair

Het fonds van vermogensbeheerder BlackRock, de iShares Ethereum Trust (ETHA), is bijzonder populair. Sinds de lancering heeft de ETF bijna $870 miljoen aan kapitaal aangetrokken. Tijdens de plotselinge daling op 5 augustus kochten beleggers $50 miljoen aan Ethereum via ETHA, gevolgd door nog eens $109 miljoen op 6 augustus. Alleen Grayscale noteerde een kleine uitstroom.

Aan de andere kant registreerden alle spot Bitcoin ETF’s op 6 augustus juist een uitstroom van $148 miljoen. BlackRock’s IBIT, een spot Bitcoin ETF, zag geen instroom, terwijl Fidelity’s FBTC een terugtrekking van $64 miljoen aan aandelen kende en Grayscale’s GBTC $32 miljoen aan uitstroom rapporteerde.

Technische analyse: Ethereum’s herstel na de crash

De recente crash op de financiële markten duwde de Ethereum-koers maandag naar het laagste niveau in acht maanden. Desondanks is de digitale munt op het moment van schrijven teruggeveerd naar een waarde van $2578.

Technische indicatoren tonen een sterke reactie vanaf een langetermijn opwaartse trendlijn, die samenvalt met het 200-weeks exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA), een belangrijk steunniveau. Historische patronen suggereren dat een stijging tot ongeveer $4600 mogelijk is, wat een toename van meer dan 100% zou betekenen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Ethereum whale houdt 8 jaar lang vast en maakt $40 miljoen winst
Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten