Bitcoin

“Institutionele vraag is niet genoeg om Bitcoin boven de $30K te houden”

Scott Minerd van Guggenheim heeft opnieuw sombere Bitcoin prijsvoorspellingen gedaan. Hij vertelt dat hij verwacht dat er niet genoeg institutionele vraag is om de BTC prijs boven de $30.000 te houden.


Somber vooruitzicht

De CIO van de financiële dienstverlener vertelde Bloomberg Television dat de institutionele beleggersbasis niet groot genoeg was om de huidige prijzen te ondersteunen.

“Op dit moment is de realiteit van de institutionele vraag die een prijs van 35.000 dollar of zelfs 30.000 dollar zou ondersteunen, er gewoon niet. Ik denk niet dat de beleggersbasis momenteel groot en diep genoeg is om dit soort waardering te ondersteunen.”

Minerd voegde eraan toe dat Bitcoin op de lange termijn nog steeds een levensvatbare activaklasse is. Sinds het hoogste punt ooit van $42.000 op 8 januari, heeft Bitcoin 24% gecorrigeerd tot de huidige prijzen rond $32.600. De directeur van Guggenheim is ook van mening dat deze neerwaartse druk nog door gaat zetten. Hij voegde eraan toe:

“Het is niet ongebruikelijk is om dergelijke knelpunten te zien. Nu we al deze kleine investeerders op de markt hebben en ze dit soort momentumhandel zien, zien ze de mogelijkheid om geld te verdienen en dit is precies de soort bubbel die je zou verwachten als een marktpop begint te naderen.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Guggenheim blijft bij standpunt

Op 20 januari vertelde Minerd aan CNBC dat hij verwacht dat de prijzen volledig zullen terugkeren naar $20.000. Als dit gebeurt, zou dit een correctie van meer dan 50% met zich meebrengen. Dit is echter in voorgaande marktcycli verschillende keren gebeurd. De laatste keer dat BTC met meer dan de helft daalde, was in maart 2020. Toen daalde het in slechts drie weken van net boven $10.000 naar minder dan $5.000.

Guggenheim heeft zijn standpunt over de langetermijnvooruitzichten voor Bitcoin echter niet gewijzigd. Minerd verklaarde in december dat het fundamentele werk van het bedrijf heeft aangetoond dat Bitcoin ongeveer $400.000 waard zou kunnen zijn.

Nu Bitcoin dit psychologische ondersteuningsniveau nadert op $30.000, zou de afloop van $4 miljard aan BTC-opties volgens analisten de bulls kunnen begunstigen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?