Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

“Institutionele vraag is niet genoeg om Bitcoin boven de $30K te houden”

Scott Minerd van Guggenheim heeft opnieuw sombere Bitcoin prijsvoorspellingen gedaan. Hij vertelt dat hij verwacht dat er niet genoeg institutionele vraag is om de BTC prijs boven de $30.000 te houden.


Somber vooruitzicht

De CIO van de financiële dienstverlener vertelde Bloomberg Television dat de institutionele beleggersbasis niet groot genoeg was om de huidige prijzen te ondersteunen.

“Op dit moment is de realiteit van de institutionele vraag die een prijs van 35.000 dollar of zelfs 30.000 dollar zou ondersteunen, er gewoon niet. Ik denk niet dat de beleggersbasis momenteel groot en diep genoeg is om dit soort waardering te ondersteunen.”

Minerd voegde eraan toe dat Bitcoin op de lange termijn nog steeds een levensvatbare activaklasse is. Sinds het hoogste punt ooit van $42.000 op 8 januari, heeft Bitcoin 24% gecorrigeerd tot de huidige prijzen rond $32.600. De directeur van Guggenheim is ook van mening dat deze neerwaartse druk nog door gaat zetten. Hij voegde eraan toe:

“Het is niet ongebruikelijk is om dergelijke knelpunten te zien. Nu we al deze kleine investeerders op de markt hebben en ze dit soort momentumhandel zien, zien ze de mogelijkheid om geld te verdienen en dit is precies de soort bubbel die je zou verwachten als een marktpop begint te naderen.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Guggenheim blijft bij standpunt

Op 20 januari vertelde Minerd aan CNBC dat hij verwacht dat de prijzen volledig zullen terugkeren naar $20.000. Als dit gebeurt, zou dit een correctie van meer dan 50% met zich meebrengen. Dit is echter in voorgaande marktcycli verschillende keren gebeurd. De laatste keer dat BTC met meer dan de helft daalde, was in maart 2020. Toen daalde het in slechts drie weken van net boven $10.000 naar minder dan $5.000.

Guggenheim heeft zijn standpunt over de langetermijnvooruitzichten voor Bitcoin echter niet gewijzigd. Minerd verklaarde in december dat het fundamentele werk van het bedrijf heeft aangetoond dat Bitcoin ongeveer $400.000 waard zou kunnen zijn.

Nu Bitcoin dit psychologische ondersteuningsniveau nadert op $30.000, zou de afloop van $4 miljard aan BTC-opties volgens analisten de bulls kunnen begunstigen.

Bitcoin nieuws

De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
12 procent van de Amerikanen gebruikte in 2021 Crypto 12 procent van de Amerikanen gebruikte in 2021 Crypto
Deze gegevens wijzen op een aankomende Bitcoin prijsstijging Deze gegevens wijzen op een aankomende Bitcoin prijsstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Kan Terra (LUNA) weer 1 dollar waard worden? Kan Terra (LUNA) weer 1 dollar waard worden?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten