Bitcoin

Investeerders richten zich weer op de Bitcoin – slecht voor alts

De Bitcoin trading dominantie heeft zijn hoogste punt in drie jaar bereikt.


Waarom presteert de altcoin markt ondermaats als de Bitcoin stijgt?

De crypto markt is plotseling weer volledig gefocust op de Bitcoin. Dit na enkele maanden van DeFi waanzin. Hoewel de dominantie van de marktkapitalisatie onder de 60% blijft, is de trade dominantie van de Bitcoin eerder deze maand gestegen tot niveaus die niet meer zijn gezien sinds 2017. Destijds bereikte de prijs een recordhoogte van $20.000.

Door de groeiende dominantie van de Bitcoin, in termen van marktvolume, staat de Altcoin markt stil. De handelsdominantie van de Ethereum, De nummer één in Altcoins, zag bijvoorbeeld geen vergelijkbare piek in dezelfde periode.

Ethereum heeft dit jaar tot nu toe beter gepresteerd dan de Bitcoin in termen van percentage. Dit is waarschijnlijk gedeeltelijk de reden is waarom het momentum mogelijk terugkeert naar de Bitcoin.

Vooral in augustus zijn veel DeFi tokens tussen de 5 tot 20 keer meer waard geworden, wat een enorme altcoin-hype veroorzaakte.

Echter, wanneer de prijs van de Bitcoin in korte tijd snel stijgt, kan dit ervoor zorgen dat de altcoin markt inzakt. De winsten zullen waarschijnlijk van de altcoins terug bewegen naar de Bitcoin. Su Zhu, de CEO van Three Arrows Capital, benadrukte dat het snel stijgen van de Bitcoin een slecht teken zou kunnen zijn voor altcoins.

Een vergelijkbare trend is gezien bij grote crypto valuta exchanges. Op Huobi is het marktaandeel van de Bitcoin sterk toegenomen, zoals blijkt uit de gegevens van Skew.

Volume per crypto op Huobi – Bron: Skew

De handelsgegevens op Huobi zijn belangrijk omdat de exchange 1,1% van het Bitcoin aanbod in zijn cold wallet heeft. Het blijft een van de grootste exchanges ter wereld op het gebied van crypto valuta reserves, naast OKEx en Binance.


Wat betekent dit voor de Bitcoin?

In de afgelopen 13 dagen is de prijs van de Bitcoin met meer dan 12% gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De sterke prestatie van de Bitcoin komt na een reeks van negatieve gebeurtenissen die een grote terugval hadden kunnen veroorzaken.

Het nieuws, waaronder de schorsing van opnames door OKEx, zorgde ervoor dat de Bitcoin onder de $11.300 daalde. Ondanks de onzekerheid op de markt en de inzinking van Amerikaanse aandelen, kwam de Bitcoin boven de $11.700.

Analisten blijven relatief zeker van het optimistische middellangetermijn traject van De Bitcoin. Maar als de Bitcoin zich op korte termijn terugtrekt terwijl de markt op zoek is naar verlichting, kan dit een grotere altcoin-correctie veroorzaken.

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins