Altcoin Nieuws

HashKey Capital sluit investeringsronde af met $500 miljoen voor FinTech Investment Fund II

HashKey Capital, een wereldwijde vermogensbeheerder, heeft zijn financieringsronde afgesloten voor zijn ‘FinTech Investment Fund III’. De bedoeling is om te investeren in startups en projecten om de massale acceptatie van deze technologie te versterken.

HashKey Capital sluit succesvolle investeringsronde af met $500 miljoen voor FinTech Investment Fund III

Ondanks de huidige moeilijke tijden in de crypto-industrie, waar veel bedrijven in de grotere Web3-ruimte zijn geraakt, blijven er nog steeds investeringen plaatsvinden. Op 17 januari maakte de wereldwijde vermogensbeheerder HashKey Capital bekend dat zij een investeringsronde heeft afgerond. Zij hebben hierbij maar liefst $500 miljoen opgehaald voor hun FinTech Investment Fund III.

Het bedrijf zal dit geld gebruiken om te investeren in infrastructuur, tools en applicaties die de massale acceptatie van blockchain- en cryptotechnologieën zullen stimuleren.

Xiao Xiao, de investeringsdirecteur van HashKey Capital, vertelde dat samenwerkingen in de Web3-ruimte een belangrijke rol spelen in het aantrekken van investeerders. Hij zei dat Web3 snel groeit en steeds meer traditionele instellingen en internetgiganten geïnteresseerd zijn in crypto.

Web3 groeit te snel om te negeren. Veel traditionele instellingen en internetreuzen zijn geïnteresseerd in crypto. Sommigen leren hoe ze kunnen deelnemen aan deze paradigmaverschuiving.

Volgens Xiao kunnen financiële organisaties cryptocurrency zien als een andere beleggingscategorie om hun portefeuille te diversifiëren. Bovendien benadrukte hij dat investeren in een fonds een gemakkelijke manier is om deel te nemen aan de Web3-ruimte. De crypto-winter heeft ook geleid tot een verandering in het type beleggers dat de ruimte betreedt, met steeds meer institutionele beleggers die zich richten op waarde en rendement op de lange termijn in plaats van kortetermijndoelstellingen.

Innovaties op infrastructuurlaag

HashKey Capital, opgericht in 2018, heeft een beheerde vermogen van meer dan $1 miljard en heeft geïnvesteerd in enkele grote spelers in de branche, zoals Animoca Brands, Polygon, Moonbeam en Blockdaemon.

De infrastructuurlaag van de Web3 heeft de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt, met verbeteringen op gebieden als interoperabiliteit, privacy en beschikbaarheid van gegevens. Ondanks deze ontwikkelingen zijn er relatief weinig succesvolle voorbeelden van toepassing van deze technologieën in de praktijk.

Het is daarom cruciaal dat we ons blijven richten op het creëren van een tussenlaag die infrastructuur integreert in praktische use cases. Deze tussenlaag moet gebruiksvriendelijk zijn, en makkelijk te gebruiken voor de massa. Door een toegankelijke middenlaag te creëren, kunnen we de kansen op wijdverbreide acceptatie van blockchain- en cryptotechnologie vergroten. Dit zal een cruciale stap zijn in het leggen van een sterke en duurzame basis voor de crypto-industrie in de toekomst.

Blockchain nieuws

MetaMask maakt directe crypto-aankopen in Nigeria mogelijk
Bescherm je online privacy met NordVPN: surf veilig en anoniem op het web
Polygon Labs is samenwerking gestart met Unstoppable Domains
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?