iran
Regulatie

Iraanse bedrijven krijgen groen licht om crypto te gebruiken voor import

Het Iraanse ministerie van handel heeft het gebruik van crypto betalingen voor import goedgekeurd in een poging de handel in het land te versterken.

Gebruik van cryptocurrencies voor import

Het Iraanse ministerie van industrie en handel heeft het gebruik van cryptocurrency voor import in het land goedgekeurd te midden van aanhoudende internationale handelssancties.

Volgens lokale nieuwsberichten bevestigde de minister van handel, Reza Fatemi Amin, dat gedetailleerde voorschriften voor de handel met cryptocurrency zijn goedgekeurd. Het gaat hier dus om het gebruik van cryptocurrencies voor handel en de levering van brandstof en elektriciteit aan Bitcoin en crypto miners in het land.

De minister schetste de wijziging van de regelgeving op een auto-industrietentoonstelling op zondag. Deze tentoonstelling was slechts een week nadat het land voor het eerst een importorder voor voertuigen had geplaatst voor een bedrag van $10 miljoen. Hierbij gebruikte het cryptomunten als betaalmethode. Het Iraanse ministerie van handel had eerder aangegeven dat het gebruik van cryptocurrencies en smart contracten tegen september 2022 op grote schaal zou worden gebruikt in de buitenlandse handel.

Duidelijke regelgeving rondom cryptocurrencies

De Iraanse Import Association riep op tot duidelijke regelgeving rondom crypto. Deze regelgeving is nodig om ervoor te zorgen dat lokale bedrijven en importeurs niet worden gehinderd door veranderende richtlijnen.

De minister merkte op dat de nieuwe regelgeving alle kwesties met betrekking tot cryptocurrencies specificeert. Dit is inclusief het proces om licenties te verlenen aan bedrijven om crpyto te minen in het land.

Lokale bedrijven in Iran kunnen voertuigen en verschillende geïmporteerde goederen importeren met behulp van cryptocurrencies. Voorheen moest dit gedaan worden met Amerikaanse dollars of euro’s.

Internationale handelssancties tegen Iran zijn grotendeels te wijten aan verzet tegen zijn nucleaire programma. Dit programma heeft het land in wezen uit het wereldwijde banksysteem verwijderd.

Iran heeft sindsdien zijn aandacht verlegd naar het accepteren van cryptocurrencies als middel om sancties voor import aan te pakken en mogelijk te omzeilen. Openbare blockchains zoals Bitcoin en Ethereum hebben een gedecentraliseerde karakter. Dit betekent dat ze niet gecontroleerd worden door de overheid of centrale autoriteiten.

Het Iraanse ministerie van industrie, mijnen en handel heeft in juni 2021 vergunningen verleend aan 30 crypto-mining centra in het land. Er werden meer dan 2500 vergunningen goedgekeurd voor het opzetten van nieuwe mining operaties. In de maanden die volgden trad de regering ook op tegen illegale mining operaties. Het legde zelfs mining verboden op van drie maanden om de druk op het nationale elektriciteitsnet te verlichten.

Regulatie nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak
Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins