Bitcoin stijgt
Bitcoin

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?

De Bitcoin bulls hebben de laatste tijd moeite om het positieve momentum van Q1 2024 definitief te herpakken. Volgens veel analisten moet het beste voor Bitcoin echter nog komen tijdens deze bullrun, omdat de vierjaarlijkse halving weer voor de deur staat.

Kunnen we stijgingen verwachten na deze belangrijke gebeurtenis, die volgens sommigen “het geheime wapen” van Bitcoin is?

De Bitcoin Halving: gaan we sitjgen?

De Bitcoin halving betekent dat we vanaf ongeveer 20 april geen 6,25 maar 3,125 Bitcoin per blok produceren. Daarmee halveert als het ware de inflatie van Bitcoin, vandaar dat we deze gebeurtenis de Halving noemen.

Historisch gezien is deze gebeurtenis heel bullish voor Bitcoin. Tot nu toe is er na iedere halving een gigantische bullmarkt losgebarsten.

Wat deze cyclus echter bijzonder maakt, is dat Bitcoin voor de halving al een nieuwe all-time high wist te noteren. Dat is nog nooit eerder voorgekomen in de geschiedenis van de digitale munt.

Ook op technische vlak lijkt Bitcoin er momenteel bullish uit te zien, wat een positief signaal is naar de toekomst.

De grafieken van Bitcoin zijn bullish

Bitcoin lijkt op dit moment meer raketbrandstof te halen uit zijn grafieken, die er volgens verschillende analisten bullish uitzien op dit moment.

Eén van de analisten die dit roept is de Nederlandse Michaël van de Poppe, die vooral de koers van 69.000 dollar als een belangrijk punt ziet voor Bitcoin.

Dat is immers de oude all-time high van Bitcoin en voor veel mensen lijkt die koers in psychologische zin een belangrijke rol te spelen.

Zodoende is het belangrijk om die koers zo snel mogelijk definitief achter ons te laten. Al is het ook niet verkeerd om rond dit niveau een soort “bodem” te creëren.

Wat je vaak ziet is dat bepaalde koers, waar Bitcoin lang blijft hangen, in de toekomst als een sterke bodem fungeren; omdat veel mensen op dat koersniveau inkopen en niet graag met een verlies verkopen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-mining illegaal in Venezuela om stroomnet te ontlasten
Aantal nieuwe Bitcoin wallets daalt naar laagste punt in 6 jaar
Crypto whales kopen 250.000 Bitcoins en dat is goed nieuws
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?