grayscale
Bitcoin

Is een Goedkeuring van de Grayscale Bitcoin Spot ETF nabij?

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de aanvraag van investeringsmaatschappij Grayscale voor een Bitcoin (BTC) Spot exchange-traded fund (ETF) afgewezen. Echter, eind augustus werd duidelijk dat deze afwijzing op ongefundeerde gronden was gebaseerd. Hoewel de SEC de mogelijkheid had om in beroep te gaan tegen deze vaststelling, kozen ze ervoor dit niet te doen. Dit roept vragen op over de verdere stappen in het proces.

Binnenkort zal er naar verwachting een gesprek plaatsvinden tussen Grayscale en de SEC. Dit overleg zal zich voornamelijk focussen op de plannen en details omtrent Grayscale’s ambitie om hun Bitcoin Trust om te vormen tot een ETF. We hopen dat dit gesprek meer duidelijkheid zal bieden over de huidige status en welke deadlines er gesteld worden voor een eventuele definitieve goedkeuring.

Ondanks het feit dat de SEC niet op het beroep heeft gereageerd, kunnen ze nog steeds besluiten om de aanvraag opnieuw af te wijzen. Mocht dit het geval zijn, dan zullen ze wel met gefundeerde redenen moeten komen.

Verwachte goedkeuring vroeg in 2024

James Seyffart voorspelt dat de eerste Spot Bitcoin ETF in de VS met 90% waarschijnlijkheid tegen 10 januari 2024 goedgekeurd zal worden. Dit optimistische vooruitzicht, gecombineerd met de geplande Bitcoin halving in april 2024 en potentiële renteverlagingen door de Federal Reserve, wijst op een gunstig klimaat voor een opwaartse trend in de markt. Oorspronkelijk schatten analisten de kans op goedkeuring voor 2023 op 75%. Echter, na recente wijzigingen door partijen zoals ARK Invest en 21Shares, is deze verwachting bijgesteld naar begin 2024.

De ETF race

Terwijl financiële instellingen zoals BlackRock en Fidelity ook strijden voor de eerste goedkeuring van een Amerikaanse Bitcoin Spot ETF, onderscheidt ARK Invest zich van de concurrentie. Ze hebben proactief gereageerd op het verzoek van de SEC voor verdere verduidelijking, waardoor hun positie in de race om als eerste goedkeuring te verkrijgen is versterkt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers