Bitcoin Nieuws

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?

De Bitcoin koers zit al maandenlang in een neerwaartse trend. Maar sinds dat de bodem is bereikt in juni lijkt de markt eindelijk weer groen te kleuren. Op het moment van schrijven handelen we op 23.000 dollar en zien we steeds vaker verhalen opduiken over de start van een nieuwe bull markt.

“De nieuwe bull markt”

Na maanden van negatieve koersactie en de mogelijke vorming van een bodem, schrijft de media steeds vaker over de “nieuwe bull markt” die “op ieder moment” kan beginnen. Zie alleen al de enorme in de onderstaande grafiek. In de loop van 2022 is het speculeren over de start van een nieuwe bull markt begonnen en inmiddels zijn we wat dat betreft op een piek beland. 

Dat hoeft uiteraard niet te betekenen dat we per definitie in een bull markt zitten of terechtkomen, maar het sentiment begint in ieder geval om te draaien. Verschillende on-chain indicatoren onderschrijven dit sentiment en ook de belangrijkste trendlijnen schreeuwen over een bodem. Een bodem die betekent dat we vanaf nu weer omhoog bewegen.

De macro-economische omstandigheden

De belangrijkste factor op dit moment lijkt echter het macro-economische klimaat. De Federal Reserve heeft met het monopolie op de Amerikaanse rente het grootste machtsmiddel in handen om de toekomst van de markt te bepalen. Met de torenhoge inflatie en de sterke banenmarkt in de Verenigde Staten, lijkt het recept daar voor enkele stevige renteverhogingen. Pas als de economie echt begint te verzwakken kunnen we op renteverlagingen rekenen.

Het zijn die renteverlagingen die Bitcoin nodig heeft om aan die “nieuwe bull markt” te beginnen. Tot dat moment lijkt dit voor een rally binnen de bearmarkt te zijn. De omstandigheden zijn immers nog altijd hetzelfde en centrale banken hebben de inflatie verre van onder controle. De media kan schreeuwen om een nieuwe bull markt, maar in dit geval lijkt een “eerst zien, dan geloven” mentaliteit het beste.

Bitcoin nieuws

Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
De groei van Bitcoin-geldautomaten daalt voor de eerste keer ooit De groei van Bitcoin-geldautomaten daalt voor de eerste keer ooit
Onderzoekers maken zich grote zorgen over klimaat impact Bitcoin Onderzoekers maken zich grote zorgen over klimaat impact Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten