Altcoin Nieuws

Is het altseason? Avalanche, Elrond en Enjin bereiken ATH

De Bitcoin prijs is de afgelopen week flink gedaald en, zoals in het verleden vaak is gebeurd, werd de prijsdaling van BTC gevolgd door een kapitaal verschuiving naar altcoins. Verschillende indicatoren suggereren dan ook dat we zijn aangekomen in een ‘altseason’.

Er zijn drie altcoins die er vandaag uitspringen. Dat zijn namelijk Avalanche, Elrond en Enjin. Alle drie de tokens hebben recentelijk een All Time High bereikt. In dit artikel bekijken we waarom juist deze crypto’s zo goed presteren.


Avalanche groeit in DeFi-sector

Avalanche is een layer-one blockchain-protocol dat dit jaar flink in populariteit is gestegen. De groei in populariteit heeft het platform vooral te danken aan de groei van de DeFi en NFT sector. Dankzij de lage kosten gebruiken steeds meer mensen het Avalanche protocol.

Een andere belangrijke reden van de recente koersstijging is het feit dat de crypto exchange Binance.US zijn plannen bekend heeft gemaakt om de token toe te voegen aan de exchange.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 AVAX token rond de $117. Dat is 2 dollar lager dan het hoogste punt ooit dat een paar uur geleden werd behaald.

De AVAX prijs bereikt een ATH – Bron: Tradingview

Elrond kondigt een liquiditeits-stimulerings-programma van $1,29 miljard aan

Elrond is een blockchain-protocol dat erop gericht is het technologische ecosysteem voor het nieuwe internet te worden. Het protocol maakt gebruik van sharding-technologie. Hierdoor is het netwerk in staat om 15.000 transacties per seconde (TPS) te verwerken met een gemiddelde transactiekosten van $0,001.

De recente koersstijging van de EGLD token werd veroorzaakt door de lancering van de decentrale exchange genaamd Maiar en de offciele lancering van een liquiditeits-stimulerings-programma van $1,29 miljard dat is ontworpen om gebruikers en liquiditeit naar zijn DeFi-ecosysteem te helpen aantrekken.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 EGLD token rond de $345. Dat is $25 onder zijn All Time High van $370 die gisteravond rond 20:00 werd bereikt.

EGLD bereikt ATH van $370 – Bron: Tradingview

Enjin streeft naar een Polkadot parachain-slot

Enjin (ENJ) is een protocol dat op het Ethereum-netwerk werkt en zich richt op het creëren van op blockchain gebaseerde gaming-producten en NFT’s.

De recente prijsstijging van Enjin wordt mede veroorzaakt doordat het project een plek wil veiligstellen als Polkadot-parachain voor zijn cross-chain metaverse-project Efinity.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ENJ token rond de $3.73. Dat is $0,18 lager dan zijn All Time High van $3.92 dat vandaag rond 08:00 werd bereikt.

ENJ breikt ATH van $3,92 – Bron: Tradingview

De totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt staat nu op $2,62 biljoen en de dominantie van Bitcoin ligt op 42,2%.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten