Solana, SOL
Solana

Is Solana nog steeds een goede investering?

In 2023 bereikte Solana (SOL) een historisch dieptepunt, met een verlies van meer dan 96% van zijn hoogtepunt van $260 in november 2021, tot slechts $13 in maart 2023.

Recentelijk heeft het project echter een indrukwekkende koersopleving doorgemaakt, met de waarde die nu rond de $110 schommelt. Dit roept de vraag op of beleggers te laat zijn of dat Solana nog altijd een veelbelovende investeringskans biedt.

Solana’s herstel en technologische vooruitgang

Het project Solana heeft zijn deel van de uitdagingen gehad, met name in 2022, toen het netwerk te maken kreeg met aanzienlijke storingen, ondanks de hoge verwachtingen.

In reactie hierop heeft Solana significante verbeteringen doorgevoerd. Belangrijke upgrades omvatten de invoering van een protocol voor beveiligde transacties en een stake-gewogen systeem voor kwaliteitsdienstverlening.

Deze aanpassingen, samen met andere technische verbeteringen, hebben geleid tot een drastische afname van netwerkonderbrekingen, waardoor zowel de betrouwbaarheid als de algehele prestaties van het netwerk sterk zijn toegenomen.

Solana prijsvoorspelling

Om de investeringspotentie van Solana te beoordelen, hebben we de inzichten van verschillende experts onder de loep genomen.

Korte termijn

De meningen van experts over de korte termijn toekomst van Solana lopen uiteen. Analisten van de crypto exchange Changelly anticiperen op een mogelijke waardevermindering van Solana met 12,1%. Aan de andere kant voorspelt het blockchain analyseplatform CoinCodex een optimistisch scenario met een lichte prijsstijging, waarbij de waarde zou kunnen oplopen tot boven de $120.

Lange termijn

Wat de lange termijn betreft, heerst er een overwegend positief sentiment. Changelly voorziet een geleidelijke toename in de waarde van Solana, met een prognose die start bij een koers van ongeveer $210 in 2025, en die mogelijk oploopt tot wel $1,500 tegen het jaar 2030. CoinCodex is eveneens positief en projecteert een indrukwekkende stijging van 510% ten opzichte van de huidige prijs, wat zou resulteren in een geschatte waarde van bijna $750 tegen 2030.

Deze analyses tonen aan dat, ondanks enige onzekerheid op de korte termijn, het langetermijnperspectief voor Solana door deskundigen als zeer gunstig wordt beschouwd.

Solana vs Ethereum

Alex Krüger, een vooraanstaande econoom, deelde in de Verified podcast zijn mening dat Solana momenteel ondergewaardeerd is. Krüger wijst op het “levendiger ecosysteem” van Solana vergeleken met Ethereum (ETH) en gelooft in het potentieel voor een langdurige opwaartse trend voor het project. 

Ondanks het enthousiasme erkent Krüger de huidige achterstand van Solana’s gedecentraliseerde finance (DeFi) ecosysteem ten opzichte van Ethereum en de uitdagingen, waaronder periodieke netwerk stilstanden. 

Krüger’s optimisme lijkt deels gevoed door de grote activiteit rondom memecoins op Solana, waarbij hij specifiek wijst op de dagelijkse handelsvolumes en transactiekosten gegenereerd door deze tokens. Hij stelt dat Solana een ideale blockchain is voor particuliere investeringen, vooral in contrast met Ethereum.

Conclusie

Na een dieptepunt in 2023 heeft Solana (SOL) indrukwekkend herstel getoond, gestimuleerd door technologische vooruitgang en een levendig ecosysteem. Korte termijn prognoses variëren, maar langetermijnvoorspellingen suggereren aanzienlijke groei.

Experts zoals Alex Krüger zien Solana als ondergewaardeerd, vooral in vergelijking met Ethereum, mede dankzij de populariteit van memecoins. Ondanks de uitdagingen, positioneert Solana zich, volgens experts, als een aantrekkelijke langetermijninvestering.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Analist verwacht daling voor Solana: ‘Grafiek ziet er vreselijk uit’
Crypto whale verkoopt voor bijna $100 miljoen aan Solana
Solana breekt records: Populariteit stijgt en investeerders verwachten explosieve groei
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?