ripple, xrp
Ripple

Is XRP in staat om de kritieke weerstand van $0,60 te doorbreken?

XRP heeft al langer moeite om het weerstandsniveau van $0,6 te doorbreken. Al bijna 2 weken zien we de digitale munt handelen rond de $0,57. Volgens de Ripple gemeenschap zijn de moeizame koersprestaties te wijten aan een aantal ontwikkelingen. 

Wat houdt de XRP koers tegen?

Een belangrijk punt is de aanhoudende rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De definitieve uitkomst van deze zaak, die in april verwacht wordt, zal bepalend zijn voor de toekomst van Ripple. Er zal dan duidelijkheid komen over de mogelijkheid van een boete en de potentiële omvang ervan.

Daarnaast wijzen sommige investeerders naar de werkwijze van Ripple met betrekking tot hun escrow wallet. Uit deze wallet verkoopt en koopt het betalingsbedrijf maandelijks aanzienlijke hoeveelheden XRP. Dit wordt gedaan met als doel de prijs van de token stabiel te houden, maar het heeft geleid tot het vrijkomen van honderden miljoenen XRP op de markt. Deze strategie kan ook invloed hebben op de koersprestaties van XRP.

Technische analyse van XRP: Stabiliteit en potentiële doorbraak

Technisch gezien vertoont XRP stabiliteit boven de 50-daagse en 100-daagse Exponentiële Bewegende Gemiddelden (EMA’s). Deze EMA’s zijn technische indicatoren die de gemiddelde prijs van een activum over respectievelijk de laatste 50 en 100 dagen berekenen, met meer nadruk op recentere prijzen. Deze ontwikkeling wordt vaak gezien als een bullish signaal.

Op de grafieken van XRP zijn tevens patronen zoals een dalende driehoek en een symmetrische driehoek te zien. Deze patronen kunnen duiden op toekomstige volatiliteit. Deze technische formaties, in combinatie met de stabiliteit boven de EMA’s, suggereren dat XRP zich in een interessante fase bevindt.

De huidige trend vormt een basis voor mogelijke groei. Indien XRP erin slaagt het weerstandsniveau van $0,60 te doorbreken, zou dit de koers flink omhoog kunnen stuwen. Het is echter belangrijk om rekening te houden met marktvolatiliteit en externe factoren die de prijs kunnen beïnvloeden.

XRP bereikt nieuwe mijlpaal

Hoewel de koers de afgelopen periode tegenvalt, neemt het aantal gebruikers op het Ripple platform toe. Het XRP netwerk heeft een belangrijke groei en mijlpaal bereikt met meer dan 5 miljoen actieve adressen, een aanzienlijke stijging van de eerder stabiele 4 miljoen gebruikers. Volgens XRPScan is deze toename te danken aan de uitspraak van rechter Torres op 13 juli, waarbij XRP in specifieke gevallen niet als effect werd gekenmerkt. 

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?