Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Israelische Bitcoin investeerders kunnen hun belasting niet betalen, omdat banken geen geld accepteren afkomstig van cryptocurrencies.
De Israëlische krant Haaretz meldt op 6 augustus dat lokale crypto-investeerders niet in staat zijn om het rendement van hun Bitcoin-investeringen op bankrekeningen te storten vanwege witwaspraktijken en bezorgdheid over terrorismefinanciering. Bitcoin wordt niet erkend als een valuta in Israël en inkomsten die worden gemaakt door ze te verhandelen, zijn onderworpen aan een vermogenswinstbelasting van 25% voor particulieren en een vennootschapsbelastingtarief van 47% voor bedrijven.
Naar verluidt leiden deze twee factoren ertoe dat de Israëlische belastingdienst belastingen verwacht van Bitcoin-investeerders, die deze niet kunnen betalen, omdat ze de inkomsten uit hun investeringen niet als lokale valuta op lokale bankrekeningen kunnen storten. De krant schetst de ervaring van de lokale BTC-investeerder Ron Gross, die in 2011 in de munt heeft geïnvesteerd en zijn inkomsten aan de lokale belastingdienst heeft gerapporteerd.
In 2017 begon zijn bank, Hapoalim, naar verluidt te weigeren om zijn Bitcoin-handelswinsten op de rekening te storten. Gross ontmoette bankfunctionarissen en liet hun 70 pagina’s met stortingsrecords van Bitcoin-inkomsten zien, maar de bank bleef weigeren de fondsen te accepteren. Hij beweerde:
“Ik heb geprobeerd met bijna alle banken te werken, maar zodra ze het woord‘ Bitcoin ’horen, slaan ze dicht.”
Omdat hij zijn belasting niet kon betalen aan de Israëlische belastingdienst, is er beslag gelegd op zijn bankrekening, huis en scooters. Hij verklaarde ook dat “de belastingdienst op de hoogte is van het probleem, maar ze zeggen dat de bal niet bij hun ligt.”
Haaretz schrijft verder dat de lokale belastinginner op de hoogte is van 300 miljoen shekels, (de Israelische munteenheid, meer dan $ 85,7 miljoen) aan onbetaalde belasting over de inkomsten van Bitcoin en cryptocurrencies, maar het cijfer is waarschijnlijk veel hoger.
De krant citeert ook het geval van Roy Arav, een andere Bitcoin-investeerder die zijn winst op een trustee-account bij Discount bank hield. Deze bank wordt beheerd door lokale cryptocurrency-uitwisseling Bit2C. Toch weigert Discount het geld van het beheerdersaccount naar de persoonlijke account van Arav te verplaatsen.
De reden achter de weigering is dat het beleid van de bank geen geld toestaat op klantrekeningen die afkomstig zijn van gedistribueerde virtuele valuta vanwege risico’s van witwassen en financiering van terrorisme. Hierdoor kon Arav zijn belastingen niet betalen en heeft hij een rechtszaak aangespannen tegen de bank.
Naar verluidt gaf hij ook toe dat de belastingdienst het probleem begreep en liet de belastingsdienst de betaling uitstellen totdat de rechtszaak die hij had aangespannen kon worden beslecht. Ten slotte geeft de krant toe dat er manieren zijn om het probleem te omzeilen door sikkels op de grijze markten te kopen of geld via beleggingshuizen te verplaatsen en hiervoor hoge fees te betalen.
ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)
Bitcoin koers zakt naar $92.200. Peter Brandt waarschuwt voor een verdere daling naar $70.000 door bearish driehoekspatroon.
Kan Bitcoin het voor elkaar krijgen om goud te evenaren en een koers van 900.000 dollar bereiken? En wat betekent goud-pariteit eigenlijk?
Volgens meerdere analisten zit Bitcoin nog niet aan het einde van zijn bullmarkt, en mogen we meer stijgingen verwachten.
Bitcoin zakt naar $95.000 na Fed-uitspraak, maar miners investeren miljarden. Is dit een tijdelijke correctie of een nieuwe trend?
Investeerder transformeert $27 naar $52 miljoen met PEPE. Ontdek hoe memecoins als PEPE en Dogwifhat blijven presteren in 2024!
Bitcoin onder $100.000 na Powell’s toespraak: Ontdek waarom cryptomarkt fors daalde, met $800 miljoen liquidaties en verliezen voor XRP en ETH.