Nieuws

Jack Dorsey bouwt aan door Bitcoin gedreven versie van het internet

Het zusterbedrijf TBD van het miljardenbedrijf Block waar Jack Dorsey aan het hoofd staat is begonnen met de bouw van een op Bitcoin gebaseerde versie van het internet. Jack Dorsey gelooft er heilig in dat Bitcoin een grote rol in de revolutie van het internet zal spelen. Het nieuwe project gaat van start onder de naam “Web5” en voegt zich in de lange rij van Bitcoin-projecten die bij Block in de pijplijn zitten.

Alleen maar Bitcoin

Waar de meeste Web3 producten gebruikmaken van blockchain technologie en verschillende tokens om het internet te decentraliseren, doet het Web5 van Block dat net even anders. Web5 wordt een op identiteit gebaseerd systeem dat slechts één blockchain gebruikt: Bitcoin. Twitteraar Namcios beschrijft in een serie van tweets het concept van Web5, waarbij verschillende componenten samenwerken om de gebruikerservaring te verbeteren en een decentrale digitale identiteit te creëren.

Volgens Namcios maakt Web5 gebruik van ION, wat zij omschrijven als een “open, publieke en permissieloos netwerk voor digitale identiteiten die draait op de Bitcoin blockchain. Web5 is in essentie een decentraal web-platform waarop ontwikkelaars decentrale webapplicaties kunnen ontwikkelen via digitale identiteiten en nodes in het netwerk. De valuta die in Web5 de belangrijkste rol speelt is uiteraard Bitcoin.

Jack Dorsey gelooft niet in Web3

De motivatie voor Jack Dorsey om aan dit project te beginnen komt waarschijnlijk voort uit zijn twijfels over de mate van decentralisatie van Web3. Dorsey heeft in het recente verleden vaak stevige kritiek geuit op alle Web3 projecten en ziet het vooral als een manier voor rijke geldschieters om meer geld te verdienen.

In december van het afgelopen jaar twitterde Dorsey: “Je bent geen eigenaar van Web3. Het zijn de grote geldschieters en het zal nooit aan hun macht ontsnappen. Uiteindelijk is het een gecentraliseerde entiteit met een ander label. Weet waar je aan begint.” Duidelijke taal van de oprichter van Twitter en Block die het met dat laatste bedrijf over een andere boeg wil gooien.

Bitcoin nieuws

Whale verkoopt 420 Bitcoin die hij in 2012 voor 15 dollar per stuk kocht
Duwt het Amerikaanse banenrapport van vandaag Bitcoin weer omhoog?
Crypto miners verkopen massaal hun Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten