Japan, japanse vlag
Bitcoin

Japans bedrijf koopt opnieuw $2,5 miljoen aan Bitcoin

Het Japanse beursgenoteerde bedrijf Metaplanet is overgestapt op een Bitcoin-standaard en koopt de dip. Ondanks de enorme koersval van Bitcoin, besloot Metaplanet om opnieuw voor 2,5 miljoen dollar aan Bitcoin te kopen.

Metaplanet koopt de dip

Metaplanet deelde gisteren op Twitter dat het nog eens 42,466 Bitcoin heeft gekocht voor 400 miljoen Japanse yen (ongeveer 2,5 miljoen dollar).

Na die aankoop bezit Metaplanet een totaal van 203,734 Bitcoin, die voor een gemiddelde prijs van 10 miljoen yen gekocht zijn (ongeveer 62.000 dollar). Daarmee ligt de gemiddelde aankoopprijs van Metaplanet ongeveer 7% hoger dan de huidige Bitcoin koers.

Waarschijnlijk maken ze zich daar geen zorgen over, want anders hadden ze gisteren niet die extra 2,5 miljoen dollar aan Bitcoin gekocht.

Het is mooi om te zien dat er met Metaplanet een bedrijf is bijgekomen dat de strategie van MicroStrategy kopieert. Overigens is Metaplanet niet de enige die de strategie van MicroStrategy kopieert. Niet lang geleden was er namelijk nog een Amerikaanse partij die Bitcoin adopteerde als hun primaire reserve-asset.

Ook Semler Scientific volgt MicroStrategy

Naast Metaplanet volgt namelijk ook Semler Scientific in de voetsporen van MicroStrategy.

Semler Scientific is een bedrijf uit de medische industrie, dat begon met een investering van ongeveer 40 miljoen dollar in Bitcoin. Niet lang geleden kondigde het bedrijf ook nog een kapitaalronde van 150 miljoen dollar aan.

Die 150 miljoen dollar wil het via obligaties ophalen en vervolgens in Bitcoin investeren om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen.

De “speculatieve aanval op de Amerikaanse dollar” van MicroStrategy gaat wat langzamer dan verwacht. Veel Bitcoiners hadden gehoopt dat meer partijen het MicroStrategy van Michael Saylor zouden volgen, maar langzaamaan zien we steeds meer bedrijven een vergelijkbare stap nemen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Analist die Bitcoin bodem van 2018 voorspelde is bearish
Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase
Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen