Ripple

Japans eSports-bedrijf betaalt spelers in Ripple (XRP)

SBI eSports, een dochteronderneming van de SBI Group, kondigde aan dat zijn eSports-spelers in de toekomst hun salaris in Ripple (XRP) zullen ontvangen als onderdeel van een sponsorovereenkomst met VC Trade.


Spelers worden betaald in XRP

Volgens de aankondiging zullen de salarissen van de spelers worden betaald in crypto in plaats van fiat om het bedrijf te promoten bij eSports-spelers die vaak digitale valuta gebruiken.

SBI eSports, wat al een lange tijd ene partner is van Ripple, zei dat deze sponsorovereenkomst een manier is om zijn portfolio te diversifiëren binnen de blockchain-industrie.

“Het doel is om een gezonde markt te creëren en te koesteren op basis van klantgerichtheid, prijzen te verbeteren en liquiditeit te vergroten.”

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Ripple token rond de $0,245. De totale marktkapitalisatie van de munt is $11.036.700.398. Hiermee is het de vierde grootste cryptomunt ter wereld.

In 2019 heeft Ripple’s Xpring project en het blockchain-game-platform Forte gezamenlijk een fonds van $100 miljoen opgericht om game-ontwikkelaars te ondersteunen. Op deze manier probeert Ripple steeds meer voeten in de aarde te krijgen bij reguliere mainstream markten.