Ripple bank, xrp, bank
Ripple

Japanse versie van MicroStrategy gaat samenwerking aan met bankpartner van Ripple

Metaplanet, een grote Japanse Bitcoin-investeerder, vaak bestempeld als “het MicroStrategy van Japan”, werkt samen met de bankpartner van Ripple (het bedrijf achter XRP). Metaplanet CEO Simon Gerovich kondigde vandaag op Twitter aan dat Metaplanet een strategische samenwerking met SBI Group is begonnen.

SBI Group gaat Metaplanet helpen met het beheren van hun Bitcoin-reserves.

Metaplanet wil MicroStrategy achterna

“Deze samenwerking is onderdeel van onze doorlopende pogingen om samen te werken met leiders binnen de industrie in Japan, die ons helpen om als bedrijf meer Bitcoin te accumuleren”, zo schrijft het beursgenoteerde Metaplanet in de officiële aankondiging.

Het Japanse MicroStrategy schrijft ook dat een belangrijk element van de samenwerking zit in de toegang tot een beheerpartij die “de prioriteit legt bij efficiëntie op het gebied van belasting en het bieden van potentieel om Bitcoin te gebruiken als onderpand voor financieringen.”

Net als MicroStrategy wil Metaplanet de aangekochte Bitcoin gebruiken als onderpand voor toekomstige leningen. Zo willen ze op basis van hun Bitcoin meer geld lenen om vervolgens nog meer Bitcoin te kopen.

“Terwijl onze voorraad stijgt, willen we verschillende tools en strategieën evalueren die onze financiële flexibiliteit verbeteren. Iedere impact op onze financiële situatie of andere zaken die uit deze samenwerking voortkomen worden direct aangekondigd.”

Hulp met handel en opslag van Bitcoin

Volgens de officiële aankondiging van SBI over de samenwerking, gaan zijn Metaplanet helpen met het kopen van Bitcoin, maar ook met het opslaan ervan. “Met een focus op de zeldzame aard van Bitcoin en het non-politieke monetair beleid, besloot Metaplanet om Bitcoin te adopteren als een grote financiële asset en de accumulatie van Bitcoin te versnellen door geld te lenen en aandelen te verkopen”, zo schrijft SBI.

Verder gaat SBI het Japanse MicroStrategy ook helpen op het gebied van belastingen. Zo lijkt er een regel te bestaan waardoor bedrijfsmatige winsten op Bitcoin niet belast zijn. Zodoende kan de keuze voor Bitcoin ook belastingtechnisch voordelen opleveren voor Metaplanet.

Daarnaast krijgt het bedrijf nu ook veel aandacht in de media.

Voor het aandeel is dat geen slechte keuze geweest. Want vanaf het begin van 2024 staat Metaplanet met 662% in de plus. Dat zijn rendementen waar zelfs Bitcoin (bij lange na niet) aan kan tippen.

Wat dat betreft lijkt het behoorlijk lucratief voor bedrijven (of in ieder geval voor aandeelhouders) om over te stappen op een Bitcoin-standaard.

Claim jouw €20 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €20.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt