bitcoin stijgt
Bitcoin

Jason Pizzino voorspelt vuurwerk voor de Bitcoin koers

Het gaat momenteel even niet goed met de Bitcoin koers, maar volgens Jason Pizzino zijn er voldoende redenen om optimistisch te zijn. Hij zegt dat Bitcoin de koersactie van 2023 kan spiegelen, waardoor er mogelijk vuurwerk in het verschiet ligt voor de digitale munt.

Koersvuurwerk voor Bitcoin in aantocht?

De consolidatie voor de Bitcoin koers die we sinds de all-time high van 14 maart (73.800 dollar) zien, doet Jason Pizzino denken aan de koersactie van 2023.

In die periode handelde de Bitcoin koers ook ongeveer zes maanden zijwaarts, voordat een explosieve stijging begon die de koers 3x over de kop liet gaan.

“Dit lijkt heel erg op de koersbeweging die we in 2023 zagen. Bitcoin zat ongeveer zes maanden in een range, voordat het uit die zone explodeerde”, aldus de analist.

Ook de aankomende presidentiële verkiezingen in de Verenigde Staten maken Pizzino bullish over Bitcoin. Volgens de analist begon Bitcoin in november 2020 ook aan een uitbraak als gevolg van de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen.

Destijds werd Joe Biden verkozen, maar we kunnen nou niet zeggen dat hij een zegen was voor Bitcoin.

Wachten op Q4 van 2024

Het is volgens Pizzino vooral een kwestie van wachten op Q4 2024. Dat was ook het kwartaal waarin we in 2020 uiteindelijk naar de oude all-time high terugschoten en daar met overtuiging voorbij gingen.

Veel hangt waarschijnlijk af van de ontwikkeling van de macro-economische situatie en met name de inflatie in de Verenigde Staten.

Als de inflatie naar de gewenste 2,0% daalt (en daar begint het op te lijken), kan de Federal Reserve mogelijk eerder beginnen met het verlagen van de rentes.

Niet voor niets zagen we de kans op een renteverlaging tijdens de vergadering van 18 september van de Federal Reserve toenemen naar 77,1% ten opzichte van de 50,4% van één maand geleden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren