Bitcoin

John McAfee: Bitcoin is de echte Shitcoin

John McAfee, oprichter van één van de bekendste antivirussoftware, stond bekend als een Bitcoin fan. Hij voorspelde zelfs dat de Bitcoin eind dit jaar de $1 miljoen dollar zou bereiken. Echter, zijn visie is plotseling gedaald. McAfee noemt de BTC nu ‘de enige echte schitcoin’. Hij vertelt dat de toekomst van crypto in de altcoins ligt.


Bitcoin is de enige echte Shitcoin

De omslag van Bitcoin fan naar Bitcoin negatieveling begon niet al te lang geleden. Een paar weken geleden vergeleek McAfee de Bitcoin al met een Ford Model T-auto. Dit vanwege zijn ‘oude technologie’. Nu gaat hij nog verder door te zeggen dat Bitcoin de enige echte Shitcoin is.

   

McAfee denkt dat Bitcoin een oude technologie is die niet dezelfde mogelijkheden biedt die andere crypto’s kunnen bieden. In zekere zin heeft hij gelijk. BTC is langzamer dan andere netwerken en heeft last van schaalbaarheidsproblemen. Echter, teams zijn hard bezig met het werken aan oplossingen voor deze problemen. Het Lightning-netwerk is een voorbeeld van een veelbelovend project die de schaalbaarheidsproblemen van de Bitcoin oplost.

Daarnaast heeft de Bitcoin een groot voordeel ten opzichte van veel altcoins. Het BTC netwerk is namelijk enorm veilig. Waarschijnlijk is het zelfs het veiligste netwerk van alle cryptocurrencies. De hashrate blijft omhoog schieten, waardoor het steeds moeilijker wordt de blockchain te hacken. Bovendien blijkt uit gegevens dat er geen enkele mining organisatie meer dan 51% van de hashrate in handen heeft. Dit betekent dat Bitcoin mining momenteel gedecentraliseerd is.


McAfee’s intrigerende relatie met crypto

De relatie tussen McAfee en Bitcoin is op zijn minst gezegd intrigerend te noemen. Hij deed één van de beroemdste voorspellingen ooit, waarin hij zei dat BTC de $1 miljoen dollar zal aantikken. Deze voorspellingen heeft hij meerdere keren herhaald op Twitter en in interviews. Nu blijkt dat al deze uitspraken voor de show waren. Van de ene op de andere dag lijkt hij compleet van mening veranderd.

Ondanks dat hij afgestapt is van de Bitcoin blijft hij een cryptofan. Dit wordt benadrukt toen hij zijn eigen gedecentraliseerde exchange lanceerde. Deze exchange wordt ‘McAfeeDEX’ genoemd en draait op de Ethereum blockchain.

Bitcoin nieuws

Standard Chartered: Overwinning Donald Trump goed voor Bitcoin
Bitcoin koers op cruciale steun – blijft de markt bullish?
Waarom de saaie koers van Bitcoin juist positief is: Crypto-analist geeft toelichting
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC