Bitcoin

Jones: Bitcoin is als vroeg investeren in Apple of Google

De beroemde Wall Street-investeerder en miljardair Paul Tudor Jones zei dat hij Bitcoin nog leuker vindt dan wanneer hij voor het eerst aankondigde in BTC te investeren.


Bitcoin is alsof je in Apple investeert

Jones heeft dus een klein deel van zijn vermogen geïnvesteerd in Bitcoin en hij is hier nog steeds zeer tevreden mee. Bitcoin is een uitstekende afdekking tegen inflatie, die naar verwachting de komende jaren alleen maar zal toenemen als gevolg van interventie van de centrale banken.

Ongekende hoeveelheden kwantitatieve versoepeling en balansvergroting, naast een agressievere inzet voor inflatie door de Fed, leidden tot hogere inflatieverwachtingen en dat komt de Bitcoin ten goede.

Bitcoin is volgens Jones een van de beste middelen om je af te dekken van inflatie. Ook in vergelijking met traditionele opties zoals goud.

“Bitcoin heeft een enorme hoeveelheid hele slimme mensen die er echt in geloven,” voegde Jones eraan toe. “Het is net alsof je investeert bij Steve Jobs en Apple of vroeg in Google investeert.”


Tudor Jones is niet zomaar iemand

Paul Tudor Jones is een veteraan uit de branche die beroemd werd door het correct voorspellen van de beurscrash van 1987, bekend als Black Monday.

Toen hij vertelde dat hij in BTC ging investeren reageerde de Bitcoin community verheugd. Sommigen voorspelden dat Jones binnenkort de grootste Bitcoin-houder ooit zou worden.

Sommigen zien de goedkeuring van Jones als een mogelijke ijsbreker voor meer institutionele beleggers, die wellicht meer vertrouwen hebben in beleggingen in de beleggingscategorie nadat bekende namen de sprong al hebben gemaakt.

Bitcoin nieuws

9e grootste bank ter wereld koopt Bitcoin via BlackRock ETF
Nederlandse crypto analist: Koersdalingen Bitcoin zijn bijna voorbij
Amerikaans miljardenbedrijf gaat iedere maand Bitcoin kopen
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?