Tijdelijke actie: Maak een account op Bitvavo en krijg €25 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €25
Welkomstbonus!
JPMorgan CEO Jamie Dimon is van mening dat de Federal Reserve zich minder zou moeten focussen op het verzinnen van nieuwe wet- en regelgeving voor banken en meer op het oplossen van de bankencrisis. In een interview met Bloomberg Television op 11 mei zegt Dimon dat hij gelooft dat het “ergste nog moet komen” voor de banken, tenzij de Federal Reserve proactief aan de slag gaat.
Het was overigens JPMorgan dat recent First Republic Bank overnam tegen een schijntje, waar zij volgens de analisten bijna niet op kunnen verliezen.
Als je het aan Jamie Dimon vraagt, dan is het omvallen van de drie grote banken in Amerika zeker weten te wijten aan het bestuur en de CEOs van de banken in kwestie. Maar hij gelooft niet dat het verzinnen van extra regels aan het inmiddels al 200.000 pagina’s tellende regelboek een oplossing is.
Volgens Dimon maken meer regels het juist moeilijker voor de banken om zaken te doen. “Veel regionale banken hebben op dit moment meer mensen die zich bezighouden met de regels dan mensen die werken aan leningen voor de bank”, aldus Dimon.
Daar slaat hij natuurlijk de spijker op de spreekwoordelijke kop. Als mensen binnen de bank meer bezig zijn met de regels dan met de daadwerkelijke business, dan ligt daar natuurlijk een onderdeel van het probleem.
Dat kan er ook toe leiden dat een bank niet meer winstgevend is. Simpelweg omdat ze teveel kosten moeten maken om zich überhaupt aan de regels te houden. Dat is natuurlijk niet waar de regels in eerste instantie voor verzonnen zijn.
Verder is Dimon van mening dat de zogenaamde stres-testen van de Federal Reserve een “vals gevoel van veiligheid” geven. Wat Dimon constateert is dat banken zich vaak helemaal blind staren op die ene stres-test en vervolgens grotere problemen over het hoofd zien.
Ook beschuldigt hij de Federal Reserve ervan dat zij de grote problemen binnen de financiële industrie altijd veel te laat zagen. Dat heeft mogelijk te maken met het feit dat de focus zo enorm op die stres-testen ligt, waardoor ze het grote plaatje uit het oog verliezen.
Bob Michele van JPMorgan liet in een interview met 27 april voor Bloomberg zelfs weten dat het faillissement van First Republic “nooit had mogen gebeuren” omdat het bankwezen de “zwaarst gereguleerde industrie op de planeet is.”
Voor Bitcoin is de bankencrisis tot nu toe geen slechte ontwikkeling geweest, omdat steeds meer mensen zien en ervaren dat hun geld niet helemaal veilig is in het traditionele financiële systeem.
MicroStrategy koopt opnieuw groot in met een investering van $4,6 miljard in Bitcoin, waarmee het zijn totaal uitbreidt naar 331.200 BTC. Andere bedrijven volgen dit voorbeeld, terwijl de markt hoopvol uitkijkt naar een BTC-prijs van $100.000.
Rusland voert een belasting van 15% in op Bitcoin mining en winsten uit de handel in de digitale munt. Gemaakte kosten mogen de Russen aftrekken.
Wall Street springt momenteel massaal op de aandelen van het MicroStrategy van Michael Saylor. Wat is hier aan de hand?
Michael van de Poppe voorspelt correcties voor Bitcoin, Dogecoin en altcoins. Ontdek koopzones en kansen tijdens marktvolatiliteit.
XRP stijgt met 80%, doorbreekt $1-grens na 3 jaar. Whales investeren massaal, analisten voorspellen koersdoel van $6,90.
Prominente analist voorspelt een spectaculaire stijging voor XRP naar $40. Ontdek waarom technische trends en ETF-plannen dit ondersteunen.