Deutsche Bank
Bitcoin

JPMorgan CEO waarschuwt: Schuldverslaving VS kan crypto-markt beïnvloeden

De CEO van de grooste bank ter wereld waarschuwt investeerders voor de gevaren die de Amerikaanse economie volgens hem loopt op dit moment. Het gaat natuurlijk om Jamie Dimon van JPMorgan Chase, die stelt dat de Amerikaanse economie verslaafd is aan schulden en dat de geldstroom vanuit de centrale bank als heroïne is voor Amerikaanse huishoudens, zo schrijft de Telegraph.

Gevaarlijke cocktail van risico

In zijn verhaal spreekt Jamie Dimon van een “gevaarlijke cocktail” van risico’s en voorziet hij in de nabije toekomst een “explosieve” economische gebeurtenis aankomen.

De biljoenen dollars aan gratis geld die tijdens de pandemie zijn uitgedeeld en de biljoenen dollars die de Amerikaanse overheid heeft geprint, zullen volgens Dimon problematisch worden voor de economie. “Het printen van geld is als heroïne”, aldus Dimon.

“En natuurlijk, als je 5 biljoen dollar aan de consument uitdeelt, dan voelt dat natuurlijk goed. Natuurlijk stijgen de aandelenmarkten en natuurlijk verdienen bedrijven meer geld”, zo gaat Dimon verder.

Hoewel sommige investeerders verwachten dat de inflatie zal afkoelen en we snel dalende rentes krijgen, waarschuwt Dimon ervoor dat de inflatie weleens plakkeriger kan zijn dan iedereen hoopt, wat meer problemen zal veroorzaken.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

Er heerst momenteel een soort hosanna-sfeer op de markt en zeker als het over Bitcoin gaat.

“We zitten momenteel in een soort suikerrush en ik zeg niet dat dit gaat eindigen in een depressie, maar er zijn nog meer inflatoire krachten aan het werk. Er is een kans dat de rentes nog verder zullen stijgen, dat de inflatie niet verdwijnt en dat er allerlei problemen opdoemen”, aldus Dimon.

Als de wereldeconomie terug moet keren naar een tijdperk waarin deze niet wordt gespekt met geld van overheden en lage rentes, dan kunnen bedrijven weleens een “grote daling” in de winsten tegemoet zien.

Ook de geopolitieke spanningen ziet Dimon als een gevaar voor de markten. Alles bij elkaar is het volgens hem nog helemaal niet zo zeker dat we in 2024 gewoon weer een bullmarkt krijgen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

BlackRock ziet Bitcoin als wereldwijd monetair alternatief
Benjamin Cowen voorspelt 32% daling van Bitcoin: BTC-koers kan zakken naar $42.000
Standard Chartered: Bitcoin koers onder $60.000 biedt geweldige koopkans
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Rusland en BRICS werken aan een onafhankelijk betaalsysteem