JPMorgan
Blockchain

JPMorgan: Institutionele handelaren verleggen aandacht van Blockchain naar AI

Volgens JPMorgan’s onderzoek hebben bijna drie kwart van de institutionele beleggers geen voornemen om in crypto te handelen. Bovendien voorspellen meer dan de helft van de ondervraagde professionals dat AI en machine learning de meest invloedrijke technologie zullen zijn bij de handelsactiviteiten in de komende drie jaar.

Het e-Trading Edit-rapport van JP Morgan

Het e-Trading Edit-rapport van JP Morgan kwam onlangs met zijn 7e editie. Het rapport is gebaseerd op een onderzoek in januari onder 835 institutionele handelaren. De jaarlijkse beoordeling van het sentiment van beleggers omvat verschillende asset klassen. Het is bedoeld om opkomende trends en de meest besproken onderwerpen in kaart te brengen.

De tumultueuze crypto bearmarkt, in combinatie met de recente consumenten- en commerciële hype over toegankelijke AI-technologie zoals ChatGPT, lijkt de kijk van professionals in de financiële sector te hebben veranderd.

Vorig jaar stonden blockchain en gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) op de tweede plaats, samen met AI en machine learning. Destijds verklaarde 25 procent van de respondenten dat ze de sleutel tot de toekomst zijn. Mobiele handelsapplicaties stonden op de eerste plaats met maar liefst 29 procent.

Echter laat AI momenteel elke andere belangrijke technologie categorie in het niet vallen, met een percentage van 53% dat ver boven API-integratie (14%) en blockchain (12%) ligt. De toptechnologie van 2022, mobiele apps, daalde tot 7%, samen met quantum computing en natuurlijke taalverwerking.

JP Morgan, specifiek gericht op de aanpak van crypto, ontdekte dat 72% van de handelaren geen plannen heeft om crypto te verhandelen. Daarentegen geeft 14% juist aan dat ze van plan zijn om binnen vijf jaar crypto te handelen.

Elektronische handel blijft groeien

Toch hadden de respondenten het gevoel dat andere spelers in de markt wel bullish zijn over crypto.

Crypto, digitale munten, grondstoffen en kredieten zullen naar verwachting het komende jaar de grootste toename van elektronische handelsvolumes hebben.

– Het rapport

De respondenten voorspellen dat 64 procent van hun activiteit tegen 2024 binnen de crypto wereld zal plaatsvinden.

Hoewel uit het onderzoek bleek dat handelaren unaniem waren in hun overtuiging dat elektronische handel zal blijven groeien, verwachtten ze ook wereldwijde problemen in de financiële sector. Op de vraag welke potentiële ontwikkelingen de grootste impact zullen hebben op de markten in 2023, waren de beste antwoorden recessierisico (30%), inflatie (26%) en geopolitieke conflicten (19%).

Het e-Trading Edit-rapport is slechts de meest recente van verschillende onderzoeken en rapporten die JP Morgan de afgelopen maand heeft uitgebracht met betrekking tot cryptocurrency en digitale assets. Vorige week voorspelde het bedrijf aanzienlijke uitdagingen voor Bitcoin en Ethereum. Daarnaast merkte het op dat Solana, Terra en andere tokens grip kregen in de wereld van gedecentraliseerde financiën (DeFi) en niet-fungibele tokens (NFT’s).

JP Morgan keek vorige maand ook naar de vooruitzichten voor de exchange Coinbase, en zei dat de aanstaande Shanghai-update voor Ethereum een nieuw tijdperk van staking voor het bedrijf zou kunnen inluiden.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken