JPMorgan
Bitcoin

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt

De cryptomarkt bevindt zich in zwaar weer en volgens analisten van de Amerikaanse bank JPMorgan kunnen er op korte termijn nog meer moeilijkheden ontstaan.

De analisten constateren een kentering in het marktsentiment en een afname van de interesse van zowel institutionele als particuliere beleggers. Deze ontwikkelingen kunnen leiden tot een verdere daling van de cryptoprijzen in de komende weken.

Uitstroom kapitaal uit Bitcoin ETFs

Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan de daling van de Bitcoin-prijs en die van andere cryptocurrencies, zijn de tegenvallende prestaties van de Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETFs). Deze fondsen registreren al meerdere dagen achtereen aanzienlijke uitstromen van miljoenen dollars. Als gevolg hiervan verkopen beleggers hun bitcoins op beurzen, wat leidt tot een verdere prijsdaling.

Retail interesse blijft uit

De analisten van JPMorgan wijzen op het uitblijven van publieke interesse van zogenaamde retailbeleggers als een belangrijke factor in de huidige marktsituatie. Historisch gezien is een bull run in de cryptomarkt vaak aangedreven door de instroom van nieuwe beleggers, die de koersen van Bitcoin en altcoins naar nieuwe recordhoogtes stuwden. Het gebrek aan instroom van deze groep beleggers zorgt ervoor dat de analisten hun verwachtingen voor de korte termijn koersontwikkeling van de cryptomarkt temperen.

Bovendien stagneert de institutionele adoptie. Hoewel de interesse van institutionele beleggers in januari toenam met de lancering van de ETFs, lijkt deze groep nu voornamelijk winst te nemen en Bitcoin te verkopen, wat bijdraagt aan een verdere koersdaling. De analisten van JPMorgan lichten verder toe:

“Gezien het gebrek aan positieve katalysatoren en het wegvallen van de retailimpuls, gecombineerd met de drie eerder genoemde tegenwinden — verhoogde positionering, relatief hoge Bitcoin-prijzen vergeleken met goud, en de geschatte Bitcoin-miningkosten, alsook de gematigde financiering vanuit crypto venture capital — blijven we voorzichtig over de kortetermijnvooruitzichten van de cryptomarkten.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?