crypto crash
Bitcoin

Market maker Jump Crypto verkoopt honderden miljoenen aan Ethereum

De cryptodivisie van Jump Trading, bekend als Jump Crypto, heeft de afgelopen dagen honderden miljoenen dollars aan crypto-activa naar verschillende crypto-exchanges verplaatst. Een aanzienlijk deel hiervan omvat meer dan 120.000 gestakete Ethereum (ETH) tokens, ter waarde van ongeveer $314,8 miljoen.

Wat is er aan de hand?

Op 24 juli begon Jump Crypto met het verplaatsen van Ethereum, slechts een dag na de lancering van spot Ether exchange-traded funds in de Verenigde Staten.

Gegevens van het blockchain-analyseplatform Arkham Intelligence tonen aan dat veel van deze assets eerst werden ontgrendeld (unstaked) en vervolgens naar exchanges zoals Binance, OKX, Coinbase, Bybit en Gate.io werden gestuurd.

Crypto-onderzoeker EmberCN schat dat ongeveer $410 miljoen aan Ether is unstaked. Hiervan is $191 miljoen al naar crypto-exchanges gestuurd met de bedoeling deze te verkopen. Jump Crypto bezit nog steeds ten minste $125,8 miljoen aan gestakte Ethereum.

Het bedrijf stuurde niet alleen Ethereum naar exchanges. Naast Ethereum heeft Jump Crypto ook USD Coin (USDC), Tether (USDT), Uniswap (UNI) en Shiba Inu (SHIB) tokens verplaatst.

Waarom doet Jump Crypto dit?

Er wordt nu volop gespeculeerd over de bedoelingen van Jump Crypto, en het bedrijf krijgt kritiek te verduren. Sommige mensen bekritiseren hen voor het verplaatsen van assets in het weekend, een periode van lagere liquiditeit. Blockchain-onderzoeker Wazz merkte hierover op:

“Dit betekent dat ze mensen in shifts hebben laten werken om hun posities te dumpen op een illiquide weekend na de slechtste beursdag in jaren. Dit is een bewuste beslissing om de maximale hoeveelheid pijn te veroorzaken.”

Al met al lijkt de situatie bij Jump Crypto chaotisch. Deze gebeurtenissen volgen ongeveer vijf weken nadat de president van Jump Crypto aftrad, na berichten over een lopend onderzoek naar het bedrijf.

De redenen waarom Jump Crypto honderden miljoenen aan crypto verkoopt, zijn onduidelijk. Wat wel zeker is, is dat het de cryptomarkten flink onder druk zet. We blijven de situatie volgen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Analist voorspelt enorme stijgingen voor Ethereum en Solana
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt