rechtszaak, ripple, rechter
Ripple

Juridisch directeur van Ripple bespreekt mogelijke SEC-beroep na uitspraak in XRP-rechtszaak

Op woensdag heeft rechter Analisa Torres haar definitieve oordeel geveld in de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Ripple is veroordeeld tot het betalen van $125 miljoen aan boetes, waarmee er eindelijk een einde lijkt te komen aan de langdurige rechtszaak.

Inmiddels is bekend dat de SEC mogelijk in beroep gaat tegen de uitspraak. Stuart Alderoty, juridisch directeur van Ripple, heeft al gereageerd op deze mogelijke stap.

Ripple is blij met resultaat

Alderoty reageerde als volgt op het vonnis:

“We voelen ons er erg goed over. Toen Ripple bijna vier jaar geleden voor het eerst door de SEC werd aangeklaagd, hebben we gezegd dat we deze zaak zouden verdedigen, niet alleen voor onszelf, maar voor de hele crypto-industrie. Deze regering, met deze SEC en onder deze voorzitter, heeft duidelijk een anti-crypto houding aangenomen en voert een strijd tegen crypto die zich nu in de rechtbanken afspeelt.”

Alderoty ging verder in op de details van het vonnis en verduidelijkte dat, hoewel de rechtbank Ripple veroordeelde voor bepaalde historische verkopen vanaf 2015, deze veroordeling uitsluitend betrekking had op de wijze waarop die verkopen waren gestructureerd. Ripple accepteert de opgelegde boete van $125 miljoen en is bereid deze binnen de gestelde termijn van 30 dagen te voldoen.

Gaat de SEC in beroep?

Alderoty uitte zijn twijfel over de mogelijkheid dat de SEC in beroep gaat. Volgens hem heeft de SEC 60 dagen om een beslissing te nemen, maar hij vindt dat er geen beroep zou moeten komen als de regering-Biden serieus is over het beëindigen van de “oorlog tegen crypto.”

Ripple richt zich nu op de groei van hun bedrijf, zowel internationaal als in de Verenigde Staten, dankzij de duidelijkheid die deze uitspraak biedt.

Alderoty sloot af met een oproep aan de regering om de focus te verleggen van rechtszaken naar het opstellen van duidelijke wetten en regels voor de crypto-industrie. Hij benadrukte dat de voortdurende strijd tegen crypto de kerntaak van de SEC heeft ondermijnd.

Volgens hem is het tijd voor een herstart, waarbij regelgeving de industrie in de VS moet laten bloeien, net zoals dat wereldwijd al gebeurt. “We moeten de resetknop indrukken en vooruit kijken,” concludeerde hij.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13