rechtszaak, ripple, rechter
Ripple

Juridisch expert uit kritiek op SEC-besluit in Ripple rechtszaak

Bill Morgan, een vooraanstaande juridisch expert op het gebied van XRP, heeft zijn kritiek geuit op een recente beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Tot ieders verrassing heeft de SEC besloten de aanklachten tegen Ripple’s CEO, Brad Garlinghouse, en uitvoerend voorzitter, Chris Larsen, te laten vallen.

Morgan beschuldigt de SEC ervan opzettelijk de rechtszaak te vertragen en daarmee de juridische kosten voor Ripple te laten oplopen, ondanks hun herhaalde verliezen in de rechtbank. Vanwege deze vermeende tactieken hoopt Morgan dat de SEC het zwaar zal krijgen in de boetefase van de rechtszaak.

De boetefase is een cruciaal moment in juridische procedures. Het is de fase waarin wordt vastgesteld welke boetes, sancties of andere compensaties moeten worden toegekend wanneer een partij schuldig of aansprakelijk is bevonden.

Voor Ripple houdt dit in dat, nadat bepaalde beschuldigingen van de SEC zijn afgewezen, nu moet worden besloten hoe zwaar Ripple beboet zal worden voor de institutionele verkopen van hun cryptocurrency, XRP. Gedurende deze fase is de verwachting dat Ripple en de SEC onderhandelingen aangaan over de hoogte van deze boete. Als ze niet tot een overeenkomst komen, zal een rechter mogelijk een beslissing moeten nemen over de te betalen boetes of sancties.

Groeiende kritiek SEC

Niet alleen Morgan heeft kritiek op de SEC; ook de vooraanstaande Ripple-advocaat John Deaton uit zijn ongenoegen over de toezichthouder. Hij hekelt de SEC vooral voor hun agressieve aanpak van LBRY, een bescheiden crypto-onderneming die zich richt op gedecentraliseerde contentdistributie.

Door een aanvankelijke boete van $22 miljoen dreigde LBRY failliet te gaan, hoewel de SEC dit bedrag later bijstelde naar $111.000. Deaton is van mening dat de SEC zich onterecht fixeert op kleinere partijen zoals LBRY, terwijl grotere en mogelijk meer omstreden spelers binnen de crypto-sector buiten schot blijven. Hij ziet dit als een inefficiënte inzet van middelen en een disproportionele machtsuitoefening door de SEC.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Zuid-Koreaans bedrijf integreert XRP in betalingssysteem
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’