Ripple Nieuws

Juridisch experts: De kans is groot dat Ripple de rechtszaak tegen de SEC zal winnen

Juridische experts beweren dat de kans heel groot is dat de SEC de zaak tegen Ripple zal verliezen. De gevolgen hiervan kunnen enorm zijn voor de crypto industrie.

De SEC kan tegen een pijnlijke nederlaag aanlopen

De voortdurende strijd tussen het fintech bedrijf Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) komt tot een einde. Volgens juristen worden de kansen dat Ripple Labs de rechtszaak wint steeds groter.

Juridische crypto experts suggereren dat de SEC tegen een pijnlijke nederlaag aan kan lopen in zijn zaak tegen Ripple. Een vonnis tegen de SEC zou zijn capaciteit om toezicht te houden op de regulering van de crypto-sector ernstig kunnen beperken. Dit zou een grote overwinning zijn voor de crypto industrie en innovatie in de VS.

Op 30 oktober zei analist Roslyn Layton het volgende:

Op 30 oktober vertelde senior analist Roslyn Layton aan Forbes: “Het vonnis zou de autoriteit van de SEC om crypto in de VS te reguleren drastisch kunnen beperken. Als het zo eindigt, zal het vanaf het begin een zelf toegebrachte ramp zijn geweest.”

De SEC ondernam in december 2020 actie tegen Ripple Labs en twee van zijn mede oprichters. De financiële waakhond beschuldigde het bedrijf van het uitvoeren van een niet-geregistreerde verkoop van effecten.

Ripple- en tokenhouders vechten al bijna twee jaar in een rechtszaak en hun positie wordt als maar sterker. Meer dan 75.000 XRP-investeerders hebben zich aangesloten bij Ripple en hebben amicus-briefingen ingediend ter ondersteuning van Ripple. Ook andere advocaten verwachten dat de SEC de rechtszaak zal verliezen.

Advocaat Jeremy Hogan zegt zelfs dat de SEC alleen kan winnen als rechter Torres, die de zaak voorzit, haar eerste jaar rechtenstudie vergeet.

Andere prominente juridische experts zijn het er ook over eens dat Ripple op weg is naar een overwinning. Het gaat hier om Curt Levey van de Federalist Society en professor J.W. Verret van de Scalia School of Law van de George Mason University.

De Howey-test

Verret zei dat de SEC in beroep kan gaan bij het Hooggerechtshof. Dit kan het gebruik van de Howey-test om cryptocurrencies te classificeren volledig omverwerpen of elimineren.

SEC-voorzitter Gary Gensler heeft deze test gebruikt om aan te duiden dat bepaalde crypto assets securities zijn. De Howey-test, gedefinieerd in 1946, bepaalt wat een “beleggingscontract” en dus een security is. Het contract wordt gedefinieerd als een investering van geld in een gemeenschappelijke onderneming met een redelijke verwachting van winst die wordt behaald met de inspanningen van anderen.

Ripple heeft al ingestemd met een schikking en betaling van een boete als de SEC verklaart dat XRP geen security is. Het lijkt er echter op dat Gary Gensler en de rest van de SEC vastbesloten zijn om te blijven vechten.

Een overwinning voor Ripple zou niet alleen lijden tot een stijging van de XRP-prijs, maar zou ook een precedent kunnen scheppen dat voorkomt dat de SEC cryptocurrencies ten onrechte als securities bestempelt.

Ripple nieuws

Ripple Labs erkent als de op drie na beste werkplek voor ouders
SEC zet laatste harde aanval in op Ripple Labs in rechtszaak
Ripple geeft SEC de schuld van ondergang BlockFi
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten